GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[Lockdown από σήμερα στη Θεσσαλονίκη… Οι μετακινήσεις θα γίνονται με SMS και θα παραμείνουν ανοιχτά μόνο τα σχολεία]

    «Κόκκινος συναγερμός» ηχεί στη Θεσσαλονίκη, με την επιδημία κορωνοϊού να σφυροκοπά τον πληθυσμό και να στέλνει δεκάδες σοβαρά ασθενείς...

 

 

«Κόκκινος συναγερμός» ηχεί στη Θεσσαλονίκη, με την επιδημία κορωνοϊού να σφυροκοπά τον πληθυσμό και να στέλνει δεκάδες σοβαρά ασθενείς στα νοσοκομεία. Η δυναμική της επιδημίας είναι μεγάλη -μόνο το Σαββατοκύριακο καταγράφηκαν σχεδόν 1.300 νέα κρούσματα- και η πίεση στο σύστημα υγείας, ιδίως στις Εντατικές, οδηγούν σε στοχευμένο σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ενισχύουν την πιθανότητα του ολικού lockdown.

Ενδεικτική του συναγερμού ήταν η τοποθέτηση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας την πόλη. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Κικίλιας είπε ότι θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό τη λήψη περαιτέρω μέτρων για τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα αυστηρά μέτρα, τα οποία θα είναι στη λογική του λοκντάουν του Μαρτίου θα ισχύσουν από απόψε. Οι μετακινήσεις θα γίνονται μόνο με SMS και ουσιαστικά ανοιχτά θα μείνουν μόνο τα σχολεία.


 «Η επιδημία εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στη Θεσσαλονίκη» είπε ο κ. Κικίλιας, τονίζοντας ότι κάποιοι διακινδύνευσαν και συνεχίζουν να διακινδυνεύουν τις ζωές των πολλών. «Καταλαβαίνω» είπε ο υπουργός Υγείας, «το άγχος και την κόπωση, όμως η δημόσια υγεία είναι πάνω απ’ όλα».
  «Η κυβέρνηση χτύπησε εγκαίρως καμπανάκια, όμως κάποιοι δεν άκουσαν. Είμαστε υποχρεωμένοι να περιορίσουμε τη διασπορά» ξεκαθάρισε.


  Εξίσου χαρακτηριστική ήταν η προαναγγελία του δημάρχου Θεσσαλονίκης για νέα, αυστηρότερα μέτρα, που περιλαμβάνουν απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 8 ή τις 9 η ώρα το βράδυ και απαγόρευση μετακινήσεων εκτός του νομού με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα να εκτιμά ότι «δε θα γλιτώσουμε το καθολικό lockdown». 


  «Είμαστε σε έναν πόλεμο αυτή τη στιγμή και πρέπει σήμερα να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το κακό. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί, θέλουν χρόνο μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν, ωστόσο δεδομένου του τεράστιου αριθμού κρουσμάτων θα χρειαστεί να πάρουμε και πιο αυστηρά μέτρα. Ήδη έχω εισηγηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα στις 8-9 το βράδυ, αλλά και απαγόρευση μετακινήσεων μέσα κι έξω από τον νομό. Δεν είναι καθολικού lockdown, το λιανεμπόριο θα είναι ανοιχτό, οι υπηρεσίες ανοιχτές, δε θα απαιτούνται SMS για την κυκλοφορία», δήλωσε ο κ. Ζέρβας στον ΣΚΑΪ.


  Πρόσθεσε ότι στόχος είναι να αποφευχθεί το κλείσιμο της παραλίας, ενώ θέλοντας να περιγράψει τα φαινόμενα συνωστισμού που καταγράφονται κάθε βράδυ στις πλατείες και στους εξωτερικούς χώρους, επισήμανε ότι «καθημερινά μαζεύουμε 3-4 φορές μεγαλύτερες ποσότητες σκουπιδιών στους κοινόχρηστους χώρους».


Δεν υπάρχουν σχόλια