GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[Τεστ για τον covid-19 από κινητή μονάδα δειγματοληψιών μπροστά στα ιατρεία του ΕΟΠΥ στην Αλεξανδρούπολη]

  Μπροστά στα ιατρεία του ΕΟΠΥ στην Αλεξανδρούπολη βρίσκεται κινητή μονάδα δειγματοληψιών για τον covid-19 από τις αρχές Οκτωβρίου και για ό...

 

Μπροστά στα ιατρεία του ΕΟΠΥ στην Αλεξανδρούπολη βρίσκεται κινητή μονάδα δειγματοληψιών για τον covid-19 από τις αρχές Οκτωβρίου και για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο.

Στόχος να βοηθηθεί το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης που είναι και νοσοκομείο αναφοράς του κορονοϊού και να υπάρχει αποσυμφόρηση από την μεγάλη προσέλευση των πολιτών που πρέπει να κάνουν το τεστ.

«Σ’ αυτή τη φάση που βρισκόμαστε παίρνουμε δείγματα κατόπιν εντολής, ασθενών που προσέρχονται στους γιατρούς με κάποιο σύμπτωμα και κρίνει ο γιατρός ότι πρέπει να κάνουν αυτή την εξέταση με ηλεκτρονική καταγραφή. Επίσης γίνονται τεστ προεγχειρητικά για όσους απαιτείται, για μικροεπεμβάσεις και μεγάλες επεμβάσεις. Επίσης λόγο των αυξημένων κρουσμάτων στην Αλεξανδρούπολης μπορεί να μας στείλει ανθρώπους και ο ΕΟΔΥ κάνοντας την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων» μας εξήγησε η κ.  Πλουτάρχου Διονυσία, παιδίατρος και συντονίστρια του προγράμματος.

Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί όποιος θέλει να κάνει το τεστ του κορονοϊού απευθυνόμενος στην κινητή αυτή μονάδα, όπως γίνονται σε άλλες πόλεις της χώρας που έχουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Τα δείγματα στέλνονται στο νοσοκομείο και εκεί ελέγχονται. Μέχρι πριν λίγες ημέρες, η αλήθεια είναι ότι η προσέλευση πολιτών ήταν μικρή, όμως τις τελευταίες ημέρες λόγω της αύξησης των κρουσμάτων υπάρχει μεγαλύτερη προσέλευση.

Στην Αλεξανδρούπολη υπάρχει άλλη μία κινητή μονάδα δειγματοληψιών η οποία διενεργεί στοχευμένα τεστ σε χώρους εργασίας μεγάλων βιομηχανικών μονάδων.

Η ευχή της κ. Πλουτάρχου Διονυσίας ήταν να μην χρειαστεί στην Αλεξανδρούπολη να έρθει ο ΕΟΔΥ για μαζικά τεστ, γιατί αυτό θα σημαίνει ότι έχουμε αυξημένο φορτίο και κρούσματα που δεν είναι ιχνηλατήσιμα.

Κλείνοντας συνέστησε στους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των ειδικών και να φορούν τις μάσκες τους.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια