GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[Κορονοϊός: Ο Έβρος μεταξύ των νομων που βρίσκονται σε κίνδυνο σύμφωνα με τον Τσιόδρα]

    Τους δείκτες θετικότητας ανά περιοχή απέστειλε ο Σωτήρης Τσιόδρας στον Βασίλη Κικίλια, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας κατά την ενημέρω...

 

 

Τους δείκτες θετικότητας ανά περιοχή απέστειλε ο Σωτήρης Τσιόδρας στον Βασίλη Κικίλια, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας κατά την ενημέρωση για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας, το απόγευμα της Τετάρτης (18.11.2020).

    3209 νέα κρούσματα κορονοϊού σήμερα 18/11 – 60 ακόμα θάνατοι και 480 διασωληνωμένοι

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, επισήμανε ότι “όλη η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στο “κόκκινο”…”, προσθέτοντας ότι “ο κ. Τσιόδρας μου ζήτησε να αναφέρω ειδικότερα τα Γρεβενά, την Πέλλα, τη Δράμα, την Πιερία, τη Φλώρινα, τον Έβρο”.

Ο Βασίλης Κικίλιας ξεκίνησε αναφέροντας πως 905 (!) νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Θεσσαλονίκη και 564 στην Αττική, ενώ είπε για ακόμα μία φορά πως τα πράγματα στην Ελλάδα είναι καλύτερα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο υπουργός Υγείας κατόπιν αναφέρθηκε στην τεράστια πίεση που αντιμετωπίζει η υπόλοιπη Ευρώπη. «Βρισκόμαστε σε καλύτερο σημείο από την υπόλοιπη Ευρώπη και θέλω να παρακαλέσω θερμά να κάνουμε την προσπάθεια γιατί κανείς δε θέλει να δει εικόνες σαν την υπόλοιπη Ευρώπη» δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

    Έβρος: 64 νέα κρούσματα κορονοϊού σήμερα 18/11 – 95 στη Δράμα, 76 στην Καβάλα, 34 στην Ξάνθη, 33 στη Ροδόπη και 2 στη Θάσο

Επιπλέον εξέφρασε ξανά τον θαυμασμό του για τις νοσηλεύτριες από την Κρήτη που μετέβησαν στην Θεσσαλονίκη για να συνδράμουν το έργο των γιατρών, την στιγμή που έγινε γνωστό πως το παράδειγμά τους ακολούθησαν και νοσηλεύτριες από τα Ιωάννινα!

Το σχέδιο για τα εμβόλια
Στην συνέχεια, ο υπουργός Υγείας ξεκίνησε την ανάλυση του σχεδίου της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό. Όπως είπε ο κ. Κικίλιας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να εκπονηθεί άμεσα το σχέδιο εμβολιασμού και το εμβόλιο θα είναι δωρεάν για όλους τους πολίτες.

Ξεκαθάρισε ότι η προμήθεια θα γίνει κεντρικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει κάνει συμφωνίες με έξι εταιρίες. Επίσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συμβάλλει στην τιμή του εμβολίου και έτσι τα κράτη θα λάβουν τελικά τα εμβόλια σε χαμηλότερο τίμημα.

Ακολούθως, τόνισε πως θα υπάρχουν 1.018 εμβολιαστικά κέντρα που θα εξυπηρετούν πάνω από 2.000.000 Έλληνες πολίτες το μήνα με την εξής ιεράρχηση: πρώτα θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, μετά οι ευπαθείς ομάδες και τέλος ο γενικός πληθυσμός.

Τόνισε πως θα κλείνεται ραντεβού είτε τηλεφωνικά, είτε με SMS.


 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια