GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[Κορωνοϊός, ενεργειακές αναβαθμίσεις κτιρίων και πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜΘ]

  Η εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη αλλά και η απρόσκοπτη συνέχιση του έργου της Διοίκησης της Περιφέ...

 

Η εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη αλλά και η απρόσκοπτη συνέχιση του έργου της Διοίκησης της Περιφέρειας, με τη χρηματοδότηση 33 νέων έργων ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων και την περαιτέρω απλοποίηση των διαδικασιών του προγράμματος μη επιστρεπτέας ενίσχυσης επιχειρήσεων, ήταν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΑΜΘ που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Μετά την ενημέρωση από το Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας κ. Λουκά Γεωργίου, ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού Covid-19 στο γενικό πληθυσμό και απαιτείται η μέγιστη δυνατή προσοχή και υπευθυνότητα από όλους.

Ο κ. Μέτιος ζήτησε από τους Αντιπεριφερειάρχες να προβούν σε όλες τις ενέργειας προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία των υπηρεσιών σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα ενώ ζήτησε να γίνει σαφές στους πολίτες ότι η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί και για αυτό υπάρχει απόλυτη ανάγκη για πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας.

Ο κ. Περιφερειάρχης σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα θα είναι κρίσιμο και ότι η Περιφέρεια βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά, τον ΕΟΔΥ και όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Στη συνέχεια, ο κ. Μέτιος ανακοίνωσε μια σημαντική εξέλιξη που αφορά στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων της  Περιφέρειας.

Ο κ. Μέτιος ανέφερε ότι οι αρχικοί πόροι της σχετικής πρόσκλησης ήταν 15.000.000 ευρώ και επαρκούσαν για τις πρώτες 11 από τις συνολικά 33 θετικά αξιολογημένες προτάσεις.

Για αυτό το λόγο, με απόφασή του εξασφαλίστηκαν επιπλέον πόροι 15.480.290 ευρώ και έτσι θα χρηματοδοτηθούν και οι 33 προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 30.480.290 ευρώ.

Στη συνεδρίαση συμμετείχε ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας κ. Βασίλης Πιτσινίγκος, ο οποίος έκανε αναλυτική ενημέρωση για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Τέλος, ο κ. Μέτιος, ανακοίνωσε ότι λόγω της πρόσφατης έξαρσης της επιδημίας Covid-19 στην ΠΑΜΘ, εξετάζεται η δυνατότητα περαιτέρω απλοποίησης των διαδικασιών του προγράμματος μη επιστρεπτέας ενίσχυσης των επιχειρήσεων, το οποίο έχει εκπονήσει η Περιφέρεια.

Συγκεκριμένα, και για να διευκολυνθούν οι επιχειρηματίες, όσοι δεν έχουν λάβει ακόμα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από τα κατά τόπους Πρωτοδικεία, θα μπορούν να τα αντικαταστήσουν σε πρώτη φάση με μια απλή υπεύθυνη δήλωση και να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά αργότερα, κατά την καταβολή της ενίσχυσης.

Τις λεπτομέρειες αυτής της δυνατότητας παρουσίασε ο Προϊστάμενος της Μονάδας Προγραμματισμού και Αξιολόγησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΠΕΠ ΑΜΘ κ. Παναγιώτης Κουδουμάκης.





Δεν υπάρχουν σχόλια