GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ]

  ΄΄ Ορκίζομαι στο θεό Απόλλωνα τον ιατρό και στο θεό Ασκληπιό και στην Υγεία και στην Πανάκεια και επικαλούμενος τη μαρτυρία όλων των θεώ...

 


΄΄ Ορκίζομαι στο θεό Απόλλωνα τον ιατρό και στο θεό Ασκληπιό και στην Υγεία και στην Πανάκεια και επικαλούμενος τη μαρτυρία όλων των θεών ότι θα εκτελέσω κατά τη δύναμη και την κρίση μου τον όρκο αυτόν και τη συμφωνία αυτή...( όρκος Ιπποκράτη ).

Από την εποχή του Ιπποκράτη μέχρι και τις μέρες μας σκοπός του ανθρώπου είναι η υγεία και η εύρεση θεραπείας, για τις ασθένειες που τον ταλαιπωρούν.
Μέχρι τις μέρες μας οι μεγαλύτερες ιατρικές ανακαλύψεις που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας και την σωτηρία του πληθυσμού της Γης είναι 4 τέσσερις.
Είμαστε πολύ κοντά να καταχωρηθεί στη γενιά μας, στις μέρες μας η 5η, με την καταπολέμηση του Κορωνοϊού.


Πενικιλίνη

Η πενικιλίνη είναι ένα ευρέως διαδεδομένο αντιβιοτικό που χρησιμοποιείται στη θεραπεία ασθενειών όπως η πνευμονία, η κυνάγχη, η διφθερίτιδα κ.α.
Η ανακάλυψή της ήταν ένα τυχαίο γεγονός.
Το 1928 ο Άγγλος ερευνητής Αλεξάντερ Φλέμινγκ, εργαζόμενος πάνω στον ιό της γρίπης, παρατήρησε ότι ένα μεγάλο τμήμα από μία καλλιέργεια σταφυλόκοκκου σε ένα τρυβλίο ( ρηχό, στρογγυλό πλαστικό πιάτο που χρησιμοποιείται από τους μικροβιολόγους για την καλλιέργεια μικροοργανισμών ) είχε καταστραφεί εξ αιτίας μούχλας.
Μελετώντας τη μούχλα ανακάλυψε ότι οφείλεται στον μύκητα Penicillium  notatum ο οποίος παράγει μία ουσία που την ονόμασε πενικιλίνη.
Η ανακάλυψη της πενικιλίνης προσέφερε τη θεραπεία σε πολλές ασθένειες που ήταν θανατηφόρες.

DNA
Η ύπαρξη του DNA είχε ανακαλυφθεί από το 1869, όμως μόλις το 1944 διαπιστώθηκε ότι είναι ο φορέας της γενετικής πληροφορίας.
Το 1928 ο Griffith μόλυνε ποντικούς με δύο στελέχη πνευμονιόκοκκου, τα ζωντανά αδρά και τα νεκρά λεία.
Τα στελέχη αμφότερα ήταν μη παθογόνα.
Παρόλα αυτά οι ποντικοί πέθαναν και στο αίμα τους βρέθηκαν ζωντανά λεία βακτήρια πνευμονιόκοκκου.
Το 1944 οι McCarthy και Avery ανακάλυψαν ότι το DNA ήταν το συστατικό αυτό που οδήγησε στο μετασχηματισμό των αδρών αποικιών σε ζωντανές λείες άρα και αυτό που έφερε τη γενετική πληροφορία.

Τεστ ΠΑΠ

Το τεστ Παπανικολάου είναι μια από τις σημαντικότερες εξετάσεις με σκοπό τη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
Εφευρέθηκε το 1928 από τον Έλληνα ερευνητή Γεώργιο Παπανικολάου. Μέσω του τεστ ΠΑΠ ελέγχονται τυχόν κύτταρα τα οποία έχουν υποστεί αλλοιώσεις και τα οποία δεν έχουν εξελιχθεί ακόμα σε καρκίνο.
Έτσι, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας ανευρίσκεται σε αρχικά στάδια, γεγονός που οδηγεί στη θεραπεία για την ίασή του.

Ασπιρίνη
Το ακετυλοσαλικυλικό οξύ ή αλλιώς ασπιρίνη, είναι το πιό γνωστό αναλγητικό, αντιπυρετικό και αντιφλεγμονώδες φάρμακο.
Ανακαλύφθηκε το 1853 από τον χημικό Σαρλ Φρεντερίκ Ζεράρτ.
Έχει παρατηρηθεί ότι λήψη ασπιρίνης βοηθά στην πρόληψη θρομβώσεων, καρδιακής προσβολής, καθώς και ορισμένων καρκινικών όγκων.


Eμβόλιο κατά του Κορωνοϊού
 

Η απόγνωση των κατοίκων του πλανήτη μας για τον αόρατο εχθρό, τον Κορωνοϊό έδωσε τη θέση της σήμερα 9/11/2020 σε βάσιμες ελπίδες για την καταπολέμησή του με εμβόλιο της εταιρείας Pfizer.
O Έλληνας Άλμπερτ Μπουρλάς, διευθύνων σύμβουλος του φαρμακευτικού κολοσσού ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο κατά του Κορωνοϊού που αναπτύσσεται από τις Pfizer και Biontech είναι αποτελεσματικό σε ποσοστό 90%.
΄΄ Ιστορία ΄΄ στον κλάδο της φαρμακευτικής ανακάλυψης ετοιμάζεται να γράψει ο Άλμπερτ Μπουλάς με πολύ ΄΄ ένδοξο ΄΄ παρελθόν στο χώρο μιάς και υπό την ηγεσία του ο όμιλος έλαβε από την FDA ( Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ) έγκριση για το Ibrance, το πρώτο φάρμακο για τη θεραπεία του προχωρημένου καρκίνου του μαστού.
Πριν από ένα περίπου χρόνο αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτορας του τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, ενώ τον τόπο καταγωγής του, τη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ επέλεξε η Pfizer να δημιουργήσει κέντρο ψηφιακής καινοτομίας.
Δεόμεθα : Όλα κατ΄ ευχήν.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΥ


 


Δεν υπάρχουν σχόλια