GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[Πρωτοβουλία Θ. Καράογλου για την καταγραφή των επιπτώσεων της πανδημίας στο βόρεια Ελλάδα]

Τηλεδιάσκεψη με τους αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς της Πέλλας πραγματοποίησε σήμερα ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, στο πλαίσιο πρωτοβ...

Τηλεδιάσκεψη με τους αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς της Πέλλας πραγματοποίησε σήμερα ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει για σειρά διαδικτυακών ενημερωτικών συζητήσεων με τις Αρχές Περιφερειακών Ενοτήτων της Βόρειας Ελλάδας, μέσα από τις οποίες θα γίνει αποτίμηση των συνεπειών της πανδημίας. Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) ενημερώθηκε για τα κρούσματα που καταγράφονται στην περιοχή και τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην τοπική οικονομία, ενώ του τέθηκε υπόψη το αίτημα για εντατικοποίηση των ελέγχων.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόρης Στάμκος, ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Χρήστος Μπάτσης, η Δήμαρχος Σκύδρας κα. Κατερίνα Ιγνατιάδου, ο Διοικητής της 3ης Υ.Π.Ε. κ. Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Έδεσσας κ. Χρήστος Δόντσος, ο Αναπληρωτής Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας με αρμοδιότητα τη Νοσοκομειακή Μονάδα Γιαννιτσών κ. Ευάγγελος Λόγγος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ιορδάνης Τσώτσος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκπροσώπησης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πέλλας κ. Νίκος Μηνάς και ο Αστυνομικός Διευθυντής Π.Ε. Πέλλας κ. Πέτρος Περδικάτσης.

Εξηγώντας το σκεπτικό της πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει, ο κ. Καράογλου τόνισε πως εντάσσεται στη λογική του εντοπισμού και της καταγραφής των ζητημάτων στα οποία το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) μπορεί να συνδράμει συντονιστικά και καταλυτικά στην επίλυσή τους.

“Είναι ώρα ανασύνταξης” εξήγησε, σημειώνοντας πως “ο κορωνοϊός είναι εδώ, είναι ισχυρός και αποδεικνύει καθημερινά πως είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος και θανατηφόρος”.

Αναφερόμενος στη σταθεροποίηση των κρουσμάτων Covid-19 τα τελευταία 24ωρα στη Βόρεια Ελλάδα επισήμανε πως είναι μια θετική ένδειξη η οποία δεν πρέπει να μας παρασύρει ούτε να γεννά αισθήματα εφησυχασμού, σημειώνοντας πως η  ατομική ευθύνη είναι καθοριστική για την επιτυχία των μέτρων περιορισμού της πανδημίας.      

Σε άλλο σημείο της εισαγωγικής του τοποθέτησης ο κ. Καράογλου στηλίτευσε την “επικίνδυνη και ανεύθυνη”, όπως τη χαρακτήρισε, συμπεριφορά ορισμένων οι οποίοι πιστεύουν ότι ο κορωνϊός δεν τους αφορά και δεν τους αγγίζει. “Ο μύθος ότι ο κορωνοϊός είναι επικίνδυνος μόνο για τους ηλικιωμένους καταρρίφθηκε.  Ο θάνατος του 25χρονου στις Σέρρες και του 32χρονου στα Τρίκαλα, δυο νέων ανθρώπων χωρίς υποκείμενα νοσήματα, πρέπει να μας θορυβήσει και να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι κανείς δεν είναι άτρωτος” πρόσθεσε.

Και συνέχισε: “Τώρα χρειάζεται μεγαλύτερη ευθύνη από όλους μας. Πρώτον για να πετύχουμε την επιπέδωση της καμπύλης και δεύτερον για να δώσουμε το χρόνο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας να αποσυμφορηθεί.

Είμαστε σε πόλεμο… Και σε αυτήν την εθνική προσπάθεια οφείλουμε να συμβάλλουμε όλοι με ενότητα και αλληλεγγύη. Στην πρώτη φάση της πανδημίας η πατρίδα μας αποτέλεσε θετικό πρότυπο για όλη την Ευρώπη. Με πειθαρχημένη εφαρμογή των μέτρων θα τα καταφέρουμε και πάλι. Δική μας ευθύνη είναι να πούμε όχι στη διασπορά του ιού λέγοντας ταυτόχρονα όχι στη διασπορά της… συνωμοσιολογίας και της μικροκομματικής αντιπαράθεσης. Δεν νοείται να γίνεται πολιτική σπέκουλα με την σοβαρότερη παγκόσμια υγειονομική κρίση του αιώνα.

Η Πολιτεία στέκεται στο πλευρό όλων των Ελλήνων βασιζόμενη στις δυνάμεις της εθνικής μας οικονομίας που αντέχει χάρη στη συνετή πολιτική που εφαρμόζουμε και θα συνεχίσει να το κάνει, διότι η εφαρμογή των μέτρων ενίσχυσης είναι μια δυναμική διαδικασία ώστε να συμπεριλάβει κάθε εργαζόμενο και επιχείρηση που βιώνει τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης. Απέναντι στην πανδημία δεν θα μείνει κανείς απροστάτευτος”.  


 

Δεν υπάρχουν σχόλια