GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[Στα Υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων ο Δήμαρχος Ξάνθης]

O Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης,  η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ξάνθης κα. Σοφία Ψωμά και η Διευθύντρια των Διοικητικών Υπηρεσιών κα. ...


O Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης,  η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ξάνθης κα. Σοφία Ψωμά και η Διευθύντρια των Διοικητικών Υπηρεσιών κα. Πόπη Τζανόγλου, συναντήθηκαν  με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο και την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Σοφία Ζαχαράκη.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης έθεσε στον Υπουργό Οικονομικών πρόταση,  για οικονομικές ελαφρύνσεις σε νεοσύστατες εταιρείες στη Θράκη, όπως και πρόταση για την τόνωση της επισκεψιμότητας της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης,  με τη δυνατότητα λειτουργίας καταστημάτων, με «παραδοσιακά επαγγέλματα» και την ενίσχυσή τους, με κίνητρα.

Σημαντική, η τοποθέτηση του Δημάρχου Ξάνθης, για την παραχώρηση ακίνητης περιουσίας, που ανήκει στην κυριότητα του Υπουργείου Οικονομικών, στον Δήμο Ξάνθης, προκειμένου άμεσα να αξιοποιηθούν για την κατασκευή σχολικών και αθλητικών συγκροτημάτων.

Την εξέλιξη έργων στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» και την ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», συζήτησε ο Δήμαρχος Ξάνθης με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, καθώς και τη δυνατότητα προσλήψεων στους ΟΤΑ μονίμου προσωπικού για την κάλυψη των άμεσων αναγκών τους, καθώς αντιμετωπίζουν αυξημένη έλλειψη προσωπικού που οφείλεται στις μνημονιακές δεσμεύσεις,  όπως και ζητήματα που αφορούν στην αξιοποίηση του προσωπικού των Δήμων,  στις συνθήκες του Covid 19.

Τη διευθέτηση ζητημάτων, που αφορούν στα δρομολόγια  των ΚΤΕΛ, απόστασης μεγαλύτερης των 12 χιλιομέτρων, όπως στον Δήμο μας είναι η Σταυρούπολη και οι γύρω περιοχές, ζήτησε από τον Υφυπουργό ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωσή του για τη σύντομη επίλυση του ζητήματος, προς όφελος των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Σταυρούπολης.

Η εξέλιξη των ενεργειών για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ξάνθης στο 4ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης, η κατασκευή νηπιαγωγείων σε ήδη χαρακτηρισμένους χώρους και η κατασκευή σχολείων  σε Κιμμέρια και Δροσερό ήταν στην ατζέντα της συζήτησης με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Σοφία Ζαχαράκη.

 ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΞΑΝΘΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια