GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[Απ’ τα μικρά η εξουσία δείχνει ότι σέβεται τον πολίτη]

  Με αφορμή την ανάρτηση στο διαδίκτυο του Αντώνη Βαρβατσούλια σχετικά με το κόψιμο ενός δένδρου στην οδό Περικλεούς με Πραξιτέλους και τη...

 

Με αφορμή την ανάρτηση στο διαδίκτυο του Αντώνη Βαρβατσούλια σχετικά με το κόψιμο ενός δένδρου στην οδό Περικλεούς με Πραξιτέλους και την ανάγκη παρέμβασης των εισαγγελικών αρχών για να διερευνηθεί η νομιμότητα ή όχι της κοπής του δένδρου, διάφορες σκέψεις περνούν από το μυαλό μας με πρώτη και καλύτερη την σκέψη αν θα πρέπει να επικαλούμαστε την αυτονόητη παρέμβαση της δικαιοσύνης για θέματα που άπτονται της καθημερινότητας μας.

Εκτιμούμε ότι πρώτον η δικαιοσύνη δεν έχει τον χρόνο να ασχοληθεί με την καθημερινότητα του πολίτη. Ίσως να είναι αδιάφορο στον κάθε δημόσιο λειτουργό το τι αφορά τον πολίτη αν δεν γίνει απευθείας καταγγελία με ονοματεπώνυμο.

Το κόψιμο του δένδρου κρύβει κάτι πιο βαθύ, κάτι πιο σάπιο κάτι πολύ χειρότερο. Την αδιαφορία πρώτον των ίδιων των πολιτών για το μέλλων των παιδιών τους, το μέλλον της πόλης και της χώρας.

Μέσα σε αυτήν την αδιαφορία, εκτιμούμε, ότι κρύβεται και η επιλογή προσώπων για την αυτοδιοίκηση και κατ επέκταση των ανθρώπων που καθορίζουν, στην ανάγκη δια του παραδείγματος, και  την λειτουργία των θεσμών της χώρας και κατ επέκταση των πόλεων και των χωριών.

Θέλουμε να πούμε ότι η παρούσα δημοτική αρχή έχει δώσει δείγματα γραφής. Δεν ενδιαφέρεται για πολλά και μεγαλύτερα πράγματα, που πολλά από αυτά άπτονται της ασφάλειας των πολιτών.

Ποιος με βάση την αδιαφορία των πολιτών για το μέλλων των παιδιών τους, τοποθέτησε την δημοτική αρχή με την ψήφο της στον δημαρχιακό θώκο, προκειμένου να καθορίζει το μέλλων των παιδιών μας ξεκινώντας από το κόψιμο των δένδρων;

Μα εμείς, οι πολίτες.
Ποιος επέτρεψε στις δικαστικές αρχές να συλλαμβάνουν και να τιμωρούν πολίτες οι οποίοι αναρτούν στα κοινωνικά δίκτυα πράγματα κατά της πανδημίας και όχι για το κόψιμο ενός δένδρου;

Εμείς οι πολίτες.
Εμείς οι πολίτες όταν πηγαίνουμε στις κάλπες αδιάφορα, ή στην καλλίτερη περίπτωση για να αλλάξει κάπως το προσωπικό μας παρών, αδιαφορώντας για το μέλλον των παιδιών μας και επιλέγουμε κυβερνήσεις που με δείγματα γραφής δεκαετιών,  έχουν αποδείξει ότι το μόνο που δεν τους ενδιαφέρει είναι η δίκαιη, ανεξάρτητη και χωρίς αγκυλώσεις λειτουργία της δικαιοσύνης.

Άρα ποιος ευθύνεται για την μη απόδοσης της έγκαιρης και έντιμης δικαιοσύνης στον τόπο;
Ποιος ευθύνεται γιατί η δημοτική αρχή επέτρεψε να κοπεί ένα δένδρο που ήταν δανεικό από τα παιδιά μας σε εμάς;

Ποιος επέτρεψε με την ψήφο του στα σχολεία να μην βγάζουν σωστούς πολίτες οι οποίοι  με στενό ορίζοντα σκέψης, κόβουν τα δένδρα από τους δρόμους όποτε τους γουστάρει αφού πρώτα τους κλείσει το μάτι η εξουσία;

ΕΜΕΙΣ.
Ας μην αναζητούμε ευθύνη πρώτα στους άλλους και ας ψηφίσουμε την επόμενη φορά με βάση το ποιος αξίζει περισσότερο να αποφασίζει για εμάς.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια