GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[ΑΡΚΟΥΔΑ ΣΤΟ ΣΑΜΑΚΩΒ]

   Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου

 

 Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου

Μια μαμά αρκούδα, αρκούντως ευτραφής όπως αποκαλύπτεται στις εικόνες που μας την έκαναν γνωστή, με δύο αρκουδάκια, έκανε την εμφάνισή της στην ευρύτερη περιοχή του Σαμακώβ.
Καλός οιωνός.
Η πόλη με τα χίλια χρώματα εκτός από τους καθιερωμένους επισκέπτες έχει και έκτακτους.
Από τη στιγμή που έγινε γνωστό το γεγονός, όλοι μας πολιορκούν με μηνύματα τύπου αποφεύγετε την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή, να προσέχετε, μην εκτίθεστε στον κίνδυνο κ.α.
Δεν μας διαφώτισε κάποιος π.χ. αρκουδολόγος – κατά το κορωνοινολόγος – τους λόγους που ώθησαν την αρκούδα σε μια εποχή που δεν συνηθίζονται εκπαιδευτικές εκδρομές, να βρεθεί στη χιλιόχρωμη ΞΑΝΘΗ.
Ο Gabriel, παπαγάλος πασπαρτού, δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσει το πράγμα έτσι, να αιωρείται.Τι αρκούδα να ήταν αυτή ;

Από το πρόγραμμα ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ;
Από το Ζλάτογκραντ ;
Από τον αστερισμό Μεγάλη Άρκτος ;
Από τον αστερισμό Μικρή Άρκτος ;
Από τη Χαϊντού που γίνεται ο αγώνας δρόμου των 100 μιλίων για να δει να γυμνάζονται στο τρέξιμο τους πρωταθλητές μας, που συναντά τη βραδιά του αγωνίσματος στις ατέλειωτες διαδρομές περιμετρικά του δασικού χωριού ;
– Καλώς τα μας, καλώς τα μας. Να χαρώ, να χαρώ, να χαρώ, το μωρό, το μωρό, το μωρό….ξεκίνησε.
– Ποιό είναι το μωρό πολύχρωμο πορτατίφ ;
– Η αρκούδα. Έτσι την τραγουδάμε για να την καλοπιάσουμε.
– Τα αρκουδάκια πως τα αποκαλείτε ;
– Μωράκια.
– Σοφέ παπαγάλε ρίχτο. Τι δουλειά έχει η αρκούδα στην πόλη μας ;
– Ήρθε να κάνει test covid για τον Κορωνοϊό.
– Άλλη εκδοχή.
– Τest χλαπακιάσματος κουραμπιέδων, μελομακάρονων, μπακλαβάδων, λουκουμάδων να σε βαθμολογήσει. Να σε φτάσει και στα κιλά. Ήρθε η ώρα να μάθουμε. Είσαι μπακλαβατζής αληθινός, ή τηλεοπτικός. Εγώ και πολλοί άλλοι, περισσότερο στις εφημερίδες, στην τηλεόραση σε βλέπουμε, παρά στα καζάνια.

– Άλλο.
– Να δει τις προδιαγραφές του καινούργιου κολυμβητήριου που θα μας φέρει για την Πρωτοχρονιά ο Άη – Βασίλης. Ο Δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης πήγε στο Ροβανιέμι, τον ΄΄ έψησε ΄΄, το κολυμβητήριο έρχεται. Φινλανδικό μεταγωγικό πλοίο θα το ρυμουλκήσει από το χωριό του Άη – Βασίλη στο Γιβραλτάρ και από εκεί στο Πόρτο – Λάγος.
Θα αποσυναρμολογηθεί. Ύστερα γερανοί θα το φέρουν στην ΞΑΝΘΗ, θα συναρμολογηθεί εκ νέου και θα γίνουμε η πρώτη πόλη στον κόσμο με συναρμολογούμενο κολυμβητήριο. Όταν οι πόλεις της Γης φτάσουν τα 5G, η ΞΑΝΘΗ θα βρίσκεται στα 15 G. Να δούμε τότε τι θα έχετε να λέτε όλοι σας.
– Άλλο.

Να πάει στο Επιμελητήριο, να βάλει πιπέρι στη γλώσσα του Στέλιου Μωραΐτη, να μην πει ποτέ ξανά στη ζωή του τη λέξη 12%. Αμάν πιά. Δεν καταλαβαίνει πως θα του βγάλουν παρατσούκλι και θα τον αποκαλούν όπου τον βλέπουν ο 12% ; Και να ήταν μόνον αυτό ; Θα τον ψάχνουν οι κόρες του, ο γαμπρός του, η γυναίκα του και δεν θα μπορούν να τον βρούνε. Στα Δημοτολόγια του αφαιρείται οριστικά και αμετάκλητα το επώνυμο Μωραΐτης και θα αποκαλείται Στέλιος ο 12%. Στέλιος ο μπακλαβατζής εσύ, Στέλιος ο 12% εκείνος, τρέχα γύρευε.
– Gabriel μιλάς αρκουδίστικα ;
– Γιατί ;
– Πες της σε παρακαλώ να τα μαζέψει με τα μωράκια της και να μας ξανάρθει το Γενάρη, να κάνει και μπάνιο στο καινούργιο μας κολυμβητήριο.
– Θα το κάνω με έναν όρο. Όχι φιλίες και παρέες με τον 12%. Όταν οι αριθμοί ευημερούν, οι άνθρωποι δυστυχούν.




Δεν υπάρχουν σχόλια