GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[Κανένα απολύτως πρόβλημα με την επάρκεια χρημάτων για την ενίσχυση των επιχειρήσεων στην ΑΜΘ]

    Κύριε Γαλανόπουλε, το τελευταίο διάστημα υπάρχουν αναφορές σχετικά με προβλήματα στον προϋπολογισμό για την ενίσχυση των επιχειρήσεων ...

 

 

Κύριε Γαλανόπουλε, το τελευταίο διάστημα υπάρχουν αναφορές σχετικά με προβλήματα στον προϋπολογισμό για την ενίσχυση των επιχειρήσεων στην ΑΜΘ, μέσω της δράσης που προανήγγειλε η Περιφέρεια. Αληθεύουν τα όσα κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα ή όχι; Υπάρχει επάρκεια για την κάλυψη της ζήτησης.

 ● Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τον προϋπολογισμό της δράσης “Ενίσχυση επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη”, ενώ υπάρχει ακόμα και η δυνατότητα υπερδέσμευσης κονδυλίων προκειμένου όλοι οι δικαιούχοι να λάβουν την ενίσχυση που τους αναλογεί, σε περίπτωση που κάτι τέτοιο απαιτηθεί.

  Κανένας λόγος να κινδυνολογούμε.

  Εσείς, ως οικονομολόγος και σύμβουλος ανάπτυξης, πώς βλέπετε μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων στην περιοχή μας;

 ● Το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών είναι τεράστιο καθώς μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί πάνω από 10.000 προτάσεις στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων το όποιο έως τώρα λόγου του όγκου αιτήσεων που δέχεται εμφανίζει δυσλειτουργίες και γίνονται προσπάθειες αναβάθμισής του.

  Σχετικά με τις διαμαρτυρίες που ακουστήκαν, κυρίως των ανθρώπων του επιχειρείν, πως υπήρξαν στην αρχική ανακοίνωση του προγράμματος λάθη και δυσκολίες, υπήρξαν κάποιες διορθωτικές κινήσεις;

 ● Έχουν ήδη εκδοθεί δύο τροποποιήσεις της πρόσκλησης με σκοπό να διευκολυνθούν λογιστές/μελετητές αλλά και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες, ενώ αναμένονται κι άλλες.

 
Υπάρχει περίπτωση να μείνουν κάποιες επιχειρήσεις από αυτές που θα καταθέσουν φακέλους, εκτός της οικονομικής αυτής ενίσχυσης;;

● Η αξιολόγηση των προτάσεων από την ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜΘ γίνεται με σειρά προτεραιότητας ανάλογα με την ημερομηνία της ηλεκτρονικής αίτησης χρηματοδότησης των επενδυτικών σχεδίων.

  Σε κάθε περίπτωση μια πρόταση που είναι σωστά δομημένη και πληροί το σύνολο των προϋποθέσεων της δράσης θα λάβει οικονομική ενίσχυση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια