GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[Με αυτόν τον τρόπο δεν θα πάρετε επιπλέον κιλά μετά τα 40]

  Έχετε παρατηρήσει ότι όσες προσπάθειες κι αν έχετε κάνει όσες πλησιάζετε ή πατήσατε τα 40 για απώλεια βάρους, τα αποτελέσματα δεν είναι τα...

 

Έχετε παρατηρήσει ότι όσες προσπάθειες κι αν έχετε κάνει όσες πλησιάζετε ή πατήσατε τα 40 για απώλεια βάρους, τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά; Αναρωτιέστε πώς ενώ έχετε την διατροφή σας ισορροπημέη και η γυμναστική είναι ενταγμένη στη ρουτίνα σας ακόμα η ζυγαριά σας δεν δείχνει το επιθυμητό νούμερο;

Ο λόγος, εκτός από το άγχος και το στρες που μπορεί να βιώνει η καθεμία, τα οποία αυξάνουν τα επίπεδα της κορτιζόλης, η οποία με τη σειρά της αυξάνει την όρεξη για ζάχαρη, είναι ότι ο μεταβολισμός σε αυτήν την ηλικία λόγω της ανισσοροπίας των οιστρογόνων αλλάζει, κάτι που σημαίνει και αύξηση του βάρους.

Η λύση για την αποφυγή των επιπλέον κιλών, λοιπόν, μετά τα 40 είναι μία και δεν είναι άλλη από τον καλό ύπνο. Αν δεν κοιμάστε καλά οι μεταβολικές αλλαγές που σημειώνονται στον οργανισμό σας από τον ανεπαρκή ύπνο είναι τόσο μεγάλες, οι οποίες καταφέρνουν να σαμποτάρουν, κατά κάποιον τρόπο, όποια προσπάθεια κι αν κάνετε για απώλεια βάρους.

Η αϋπνία, λοιπόν, προκαλεί αύξηση της ορμόνης της πείνας (γκρελίνης) και μείωση της ορμόνης που μειώνει το αίσθημα της πείνας (λεπτίνης). Ακόμη, είναι σίγουρο ότι όσο πιο εξουθενωμένοι νιώθετε τόσο πιο δελεαστικό μοιάζει ένα κομμάτι παστίτσιο ή ένα ζουμερό μπέργκερ, απ’ ό,τι τα ψητά λαχανικά ή μία σαλάτα. Όσο για την άσκηση; Αυτή σίγουρα ούτε που περνάει από το μυαλό σας.

Αυτό που πρέπει να κάνετε, όσο προφανές κι αν φαίνεται, είναι να κοιμάστε κατά μέσο όρο 7- 8 ώρες κάθε βράδυ. Ο ποιοτικός ύπνος σε συνδυασμό με τη μείωση του άγχους, όσο αυτό είναι εφικτό, θα δείτε ότι θα σας βοηθήσουν να χάσετε τα περιττά κιλά.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια