GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[Με αίτηση η ΕΣΑΚ ζητεί από το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης απόφαση για απεργία στις 26 Νοεμβρίου.]

  Συνάδελφοι, η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο αντεργατικό έκτρωμα που πρόκειται να φέρει προς ψήφιση στη βουλή και περιλαμβ...

 

Συνάδελφοι, η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο αντεργατικό έκτρωμα που πρόκειται να φέρει προς ψήφιση στη βουλή και περιλαμβάνει:

10 ώρες δουλειάς την ημέρα, χωρίς πρόσθετη αμοιβή με «αντάλλαγμα» αντίστοιχη μείωση ωρών ή ρεπό ή ημέρες άδειας σε 6μηνη βάση μειώνοντας έτσι τον μέσο μισθό.

  • Αύξηση των ωρών των νόμιμων υπερωριών, μονιμοποιώντας την εντατικοποίηση, την δουλεία μέχρι τελικής πτώσεως.
  • Προσθήκη επιχειρήσεων και εργασιών στη λίστα που ήδη επιτρέπει την εργασία την Κυριακή.
  • Ταυτόχρονα οι κυβέρνηση ποινικοποιεί περεταίρω τη συνδικαλιστική δράση για να επιβάλει «σιγή νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς.
  • Χτυπά και ουσιαστικά καταργεί τις Γενικές Συνελεύσεις ως ανώτερο όργανο των συνδικάτων, με συμμετοχή και ψήφου εξ’ αποστάσεως, ηλεκτρονικώς, ιδίως για τη λήψη απόφασης απεργίας.
  • Διευκολύνει το στήσιμο απεργοσπαστικών μηχανισμών της εργοδοσίας αφού απαγορεύονται οι καταλήψεις χώρων και εισόδων και η άσκηση ψυχολογικής ή σωματικής βίας.
  • Επιβάλει το φακέλωμα όλων των μελών και των εκλεγμένων στα σωματεία.

Δεν φθάνει, που ο πτωχευτικός νόμος, δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες να πτωχεύσουν όποιον θέλουν και να χάνουν οι εργαζόμενοι τα σπίτια τους. Δεν φτάνει που επιδιώκουν να βάλουν τις διαδηλώσεις στο γύψο. Θέλουν να τελειώνουν με το 8ωρο και τον σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς, τις Συλλογικές Συμβάσεις, τις υπερωρίες, τις απεργίες και κάθε δυνατότητα συνδικαλιστικής δράσης.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια