GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[ Ερωτήσεις του KKE στη Βουλή για ζητήματα σε στρατιωτικές μονάδες]

  Τρεις ερωτήσεις κατατέθηκαν στη Βουλή των Ελλήνων από το ΚΚΕ που αφορούν θέματα που απαιτούν λύση για την καλύτερη και ασφαλέστερη διαβί...

 

Τρεις ερωτήσεις κατατέθηκαν στη Βουλή των Ελλήνων από το ΚΚΕ που αφορούν θέματα που απαιτούν λύση για την καλύτερη και ασφαλέστερη διαβίωση των στρατιωτικών.

Οι ερωτήσεις έχουν ως εξής:
Θέμα: Άμεση χορήγηση ειδών ιματισμού στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είχε καταθέσει την ερώτηση 1458/23-10-2019, με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την τελευταία χορήγηση στολών εργασίας – ασκήσεων στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, μετά από σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Η κυβέρνηση απάντησε στις 15 Νοεμβρίου 2019 ότι: «Είναι σε εξέλιξη η υλοποίηση συναφθείσας Συμφωνίας – Πλαίσιο (Σ-Π) δύο (2) ετών για τη σταδιακή προμήθεια ικανής ποσότητας στολών ασκήσεων, που θα καλύψει κατά προτεραιότητα τις ανάγκες ένδυσης νεοσύλλεκτων οπλιτών και μέρος των αναγκών στελεχών του Στρατού Ξηράς. Παράλληλα έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την σύναψη νέας Συμφωνίας – Πλαίσιο (Σ-Π) δύο (2) ετών για την προμήθεια στολών ασκήσεων νέου τύπου, αποκλειστικά για ανάγκες στελεχών.»

Ωστόσο μετά την παρέλευση ενός έτους από την ερώτηση και περισσότερα από πέντε χρόνια από την τελευταία χορήγηση στολής, δεν έχουν χορηγηθεί τα αναγκαία είδη ένδυσης και υπόδησης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), επανέρχεται στο πρόβλημα της μη χορήγησης στους στρατιωτικούς στολών εργασίας – εκστρατείας και αρβύλων, γεγονός που τους εξαναγκάζει να τα αγοράζουν επιβαρύνοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό τους και ζητά την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Μάλιστα στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι έχουν περάσει εξήντα δύο (62) μήνες από την τελευταία χορήγηση στολών εργασίας – εκστρατείας στα στελέχη, ενώ η τελευταία χορήγηση που πραγματοποιήθηκε σε άρβυλα (σε όσους χορηγήθηκαν το 2018), δεν αφορούσε στον νέο τύπο, αλλά σε παλαιότερο.

Επίσης τονίζουν ότι οι εν εξελίξει διαγωνιστικές διαδικασίες και συμβάσεις δεν έχουν τελειωμό, καθώς συνεχίζεται η αναφορά τους ως οι γενεσιουργές αιτίες της μη χορήγησης ειδών ιματισμού στα στελέχη του Στρατού Ξηράς. Αναφέρουν επίσης ότι κατά τη φετινή χρονιά, λόγω των αυξημένων επιχειρησιακών αναγκών, οι ανάγκες σε είδη ιματισμού αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο, αναγκάζοντας τα στελέχη του Στρατού Ξηράς να βάλουν βαθύτερα το χέρι στη τσέπη, ώστε να προμηθευτούν, όχι μόνο επιπλέον στολές ασκήσεων και άρβυλα, αλλά και είδη ατομικής προστασίας της υγείας τους.

Η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης της Ν.Δ, αλλά και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, κινούνται στην ίδια κατεύθυνση. Οι δύο κυβερνήσεις ακολούθησαν σκόπιμα παρελκυστική τακτική με πρόθεση τη μεταφορά του κόστους αγοράς των στολών από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, επικαλούμενες διάφορες δικαιολογίες, με αποτέλεσμα τη μη χορήγηση στολών, μετά μάλιστα και την παρέλευση τουλάχιστον πέντε ετών, από την τελευταία χορήγησή τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει άμεσα η κυβέρνηση για τη χορήγηση των στολών στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων;

Οι Βουλευτές
Παπαναστάσης Νίκος
Παφίλης Θανάσης
 



 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια