GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[Στην Αλεξανδρούπολη λειτουργεί κάτι σαν e-κατηχητικό!]

  Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook επέλεξε φέτος ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος για να εγκαινιάσει την φετινή κατηχητική χρονιά...

 

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook επέλεξε φέτος ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος για να εγκαινιάσει την φετινή κατηχητική χρονιά. Πιο συγκεκριμένα, ο κος Άνθιμος μίλησε στους ενδιαφερόμενους μέσα από την σελίδα της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης στο Facebook σε ένα live βίντεο, εγκαινιάζοντας με αυτόν τον τρόπο νέα -και μοντέρνα- ήθη στα θρησκευτικά πράγματα της πόλης.

Στο διάρκειας 13 λεπτών βίντεο του, ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην αξία της Κατήχησης, υπογραμμίζοντας την «αξία του λόγου στην οποία επιμένει η Εκκλησία», όπου «Λόγος» κατά τα λεγόμενά του είναι ο Ιησούς Χριστός.

Αιτιολόγησε μάλιστα την απόφασή του να κάνει την έναρξη διαδικτυακά, λόγω της κατάστασης που επικρατεί με την πανδημία και των περιορισμών που αυτή επιβάλλει και καθιστά δύσκολο ακόμη και τον προγραμματισμό ομιλιών και ομιλητών για την επερχόμενη περίοδο.

«Η σύγχρονη τεχνολογία θα υπηρετήσει ως άμβωνας, ως έδρανο αιθούσης τον αιώνιο, τον αειθαλή Λόγο του Χριστού» είπε ο Μητροπολίτης, ενημερώνοντας ότι στο μέλλον θα επαναλάβει αντίστοιχες ομιλίες.

«Θα ασχοληθούμε με το μεγάλο Μυστήριο της Εκκλησίας», «υπάρχει άραγε Εκκλησία χωρίς Χριστό; Υπάρχει Χριστός χωρίς Εκκλησία;», είναι μερικά από τα ερωτήματα που έθεσε ο κος Άνθιμος διερωτώμενος για το πώς θα προσαρμοστεί η Εκκλησία στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται ανά τον κόσμο. Διευκρίνισε βέβαια ότι δεν έχει αμφιβολία για ΑΝ θα υπάρχει Εκκλησία, καθώς αυτό για τον ίδιο θεωρείται δεδομένο, ωστόσο δανειζόμενος και μία σειρά προβληματισμών που έχει αναπτύξει ο Γιουβάλ Νώε Χαράρι, εξέφρασε προβληματισμούς, οι οποίοι θα απασχολήσουν την επερχόμενη κατηχητική περίοδο.

«Το μέλλον ανήκει στους αλγόριθμους και τα data» είναι μία από τις φράσεις του Χαράρι που χρησιμοποίησε ο Μητροπολίτης καταλήγοντας με την ευχή – προτροπή: «ας γίνουμε όπως έλεγε το Ευαγγέλιο γή αγαθή για να καλλιεργηθεί το αύριο του τόπου μας».



 

Δεν υπάρχουν σχόλια