GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[Ισλάμ: Ξανανοίγει για προσκύνημα η Μέκκα]

Ξανά προσβάσιμο σε προσκυνητές, αλλά υπό αυστηρές προϋποθέσεις είναι το ιερότερο σημείο του ισλαμικού κόσμου. Ο λόγος για την Κάαμπα, ...


Ξανά προσβάσιμο σε προσκυνητές, αλλά υπό αυστηρές προϋποθέσεις είναι το ιερότερο σημείο του ισλαμικού κόσμου. Ο λόγος για την Κάαμπα, που σημαίνει «Κύβος» και ανάγεται στο ιερότερο σύμβολο της συγκεκριμένης θρησκείας επειδή σε αυτήν φυλάσσεται -κατά τις διδαχές- ο Μαύρος Λίθος.
Η Κάαμπα βρίσκεται στο Μεγάλο Τζαμί της Μέκκας, που μαζί με τη Μεδδίνα αποτελούν τις δύο πόλεις – ορόσημα για τα μουσουλμανικά προσκυνήματα. Πιστεύεται ότι κάθε μουσουλμάνος πρέπει μία φορά στη ζωή του να επισκεφτεί την Κάαμπα.

Η πανδημία του κορωνοϊού έβαλε λουκέτο ακόμη και στο Μεγάλο Τζαμί της Μέκκας προκαλώντας σημαντική οικονομική καταστροφή στην αραβική πόλη, η οποία θα χάσει για το 2020 το 40% του εισοδήματος της, που προκύπτει από τον προσκυνηματικό τουρισμό.

Στην Κάαμπα υπάρχει πλαφόν εισερχομένων, ελέγχεται η τήρηση των αποστάσεων και έως το τέλος του μήνα δεν επιτρέπεται επίσκεψη από αλλοδαπούς. Από την 1η Νοεμβρίου την ιερή πόλη θα μπορούν να επισκεφτούν και θιασώτες του Ισλάμ από άλλες χώρες του κόσμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια