GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[Καρανίκας: Τα κριτήρια της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης από τις Περιφέρειες αδικούν τις επιχειρήσεις χωρίς προσωπικό]

«Αστοχία του μέτρου της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης αποτελεί η εξαίρεση περίπου 200.000 επιχειρήσεων οι οποίες, στην παρούσα φάση, δεν α...

«Αστοχία του μέτρου της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης αποτελεί η εξαίρεση περίπου 200.000 επιχειρήσεων οι οποίες, στην παρούσα φάση, δεν απασχολούν προσωπικό» αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρήσεων, Γιώργος Καρανίκας.

Σημειώνεται ότι η ΕΣΕΕ έστειλε επιστολή στους περιφερειάρχες όλης της χώρας, την οποία κοινοποίησε στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και στον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη και ζητάει την τροποποίηση των κριτηρίων της μη Επιστρεπτέας Επιχορήγησης, που προβλέπονται στις σχετικές προκηρύξεις.
Στην Επιστολή της η ΕΣΕΕ επισημαίνει: «Επαναλαμβάνεται η ίδια εσφαλμένη λογική της α' φάσης της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, όπου και πάλι είχαν αποκλειστεί οι επιχειρήσεις που δεν απασχολούσαν εργαζόμενους».

Στη δήλωσή του ο κ. Καρανίκας αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
«Τα εργαλεία ρευστότητας χρειάζεται να αμβλύνουν και όχι να οξύνουν τις ανισότητες που προκαλεί η πανδημία στην αγορά. Υπάρχει λύση και είναι να οριστεί ένα ποσοστό 25% επί των πόρων, που θα διατίθεται μόνο σε επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους με βασικό κριτήριο τη μείωση του τζίρου τους. Η κυβέρνηση έχει δείξει και στο πρόσφατο παρελθόν (επιστρεπτέα προκαταβολή, εποχικότητα) ότι ακούει τις λογικές και τεκμηριωμένες προτάσεις της αγοράς. Αναμένουμε ότι και αυτή τη φορά θα πράξει το ίδιο».



Δεν υπάρχουν σχόλια