GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ]

Οι δρόμοι της ΞΑΝΘΗΣ στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι στενοί.


Οι δρόμοι της ΞΑΝΘΗΣ στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι στενοί.
Με εξαίρεση τη Λεωφόρο Στρατού άλλη δε συναντώ.
Αιτήθηκα σε κείμενά μου από το απώτερο παρελθόν κάποια Λεωφόρο ακόμα.
Τη Λεωφόρο των Πρωταθλητών.
Στηρίζω τις αιτιάσεις μου στο γεγονός πως στην πόλη αυτή οι επιτυγχάνοντες πολύ μεγάλες διακρίσεις αλληλοδιαδέχονται ο ένας τον άλλο, η μία την άλλη, με ασύλληπτες ταχύτητες, ρυθμούς.
Πριν ακόμα συνειδητοποιήσουμε τη μεγάλη επιτυχία - Πανελλήνια πρωτιά των μαθητών και εκπαιδευτικών του 2ου Λυκείου στη διαστημική έρευνα, κάτι που οι αμερικανοί θα φροντίσουν να αποσταλεί στη στρατόσφαιρα, πανηγυρίζουμε κάποια ακόμα.
Ένας μαθητής της Β΄ Λυκείου από την ΞΑΝΘΗ και τα εκπαιδευτήρια ΑΞΙΟΝ, ο Σπύρος Τερλεμές, ήρθε πρώτος πανελλαδικά σε διαγωνισμό Φυσικής και προκρίθηκε να συμμετάσχει στη Βαλκανική Ολυμπιάδα με τη συμμετοχή 10 χωρών.
Ο ίδιος λέει ότι αν και το μέλλον είναι αβέβαιο, σκέφτεται να ακολουθήσει ακαδημαϊκή καριέρα είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό.
΄΄ Άστρο γνώσης ΄΄ χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς, πολύ μεγάλη και η περυσινή του εμφάνιση στο Πανελλήνιο Μαθητικό Μαθηματικό Συνέδριο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στη Λάρισα όταν και πάλι τέτοιες μέρες την σχολιάζαμε.
Τα ίδια και πρόπερσι.



Τώρα τι σημαίνει ευρύτερα εκπροσώπηση της Ελλάδας σε έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς Φυσικής παγκοσμίως όπως η Βαλκανική Ολυμπιάδα.
Η σημαντικότητα και το κύρος της είναι τέτοια, που αν ένας μαθητής καταφέρει να πάρει μετάλλιο σε αυτή, τότε εισάγεται καθ΄ υπέρβαση σε όποια Σχολή περιέχει το μάθημα της Φυσικής, ακόμα δηλαδή και στην Ιατρική χωρίς να χρειαστεί να δώσει καθόλου Πανελλήνιες εξετάσεις.
Μέσα σε δύο χρόνια ενασχόλησης έχει τελειώσει την ύλη Μαθηματικών και Φυσικής του πανεπιστημίου.
Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ αναφέρθηκε σε συγγράμματά του, συμμετοχές σε διεπιστημονικά συνέδρια δίπλα στα μεγαλύτερα ονόματα της πατρίδας μας, εμπειρίες άπιαστες για ένα κοινό νου.
Έχω την αίσθηση πως κοντεύει ο καλός ο καιρός των Ρωμιών, σε πείσμα της παρακμής και παραλυσίας.
Ο Σπύρος Τερλεμές, τα παιδιά του 2ου Λυκείου, η 6η θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής RoboCup των φοιτητών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, 18μελούς σχήματος εν ενεργεία φοιτητών υπό την καθοδήγηση του Δρ Αντωνίου Γαστεράτου, κάποιες άλλες ακόμα διακρίσεις ανάλογες, θα φέρουν σύντομα την πολυπόθητη ανάσταση, αίγλη και ακτινοβολία.
Κουπί! Κουπί! Κουπί!
Κατά το Αγώνας! Αγώνας! Αγώνας! του Γιώργου Γεννηματά.

Σφίγγουμε δυνατά τα χέρια των παιδιών μας, των εκπαιδευτικών.
Φροντίζουμε να τους θυμίζουμε πως δεν είναι μόνοι.
Ένα τηλεφώνημα έκφρασης συγχαρητηρίων, κάποια αναφορά μέσα από τον τύπο, ένας ζεστός λόγος λακωνικός, λιτός, απέριττος είναι μέσα στις δυνατότητές μας.
Έχουμε υποχρέωση να τον εκφράζουμε. Να τον διατυπώνουμε
Μέσα στο ζόφο ΓΛΥΚΟΧΑΡΑΖΕΙ.
Είναι κοντά η ΑΝΑΤΟΛΗ.
Σπύρο Τερλεμέ πάντα άξιος!

Στέλιος  Αρσενίου


 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια