GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[«Συναγερμός» από το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ξάνθης για την εφαρμογή μέτρων, που θα εξασφαλίσουν ένα ασφαλές επιδημιολογικά περιβάλλον στα σχολεία]

– Παράλληλα με την κάλυψη όλων των κενών στην εκπαίδευση – Πάγιο και το αίτημα να μην ξεπερνάει τους 15 ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα.


– Παράλληλα με την κάλυψη όλων των κενών στην εκπαίδευση
– Πάγιο και το αίτημα να μην ξεπερνάει τους 15 ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα.

Χαράλαμπος Ευστρατίου:
«Στηρίζουμε και υποστηρίζουμε τους εκπαιδευτικούς στα αιτήματά τους…»
  Στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας έχει τεθεί από την πρώτη στιγμή κι η ΑΔΕΔΥ, απαιτώντας τη λήψη μέτρων για την προστασία της υγείας μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, παράλληλα με τις μόνιμες προσλήψεις, που θα λύσουν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στην εκπαίδευση.

  Όπως επισημαίνει σχετικά, μέσα από την εφημερίδα μας, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, κύριος Χαράλαμπος Ευστρατίου, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, το βασικότερο αίτημα που πρόβαλε η ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της τελευταίας πανελλαδικής κινητοποίησης που πραγματοποίησε, είναι η ικανοποίηση αυτών των θέσεων.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ο ίδιος αναφέρει, «στηρίζουμε και υποστηρίζουμε τους Έλληνες εκπαιδευτικούς στον αγώνα που έχουν ξεκινήσει για να πετύχουν καλύτερες συνθήκες στο σχολικό περιβάλλον, τόσο από άποψη υγειονομικής κάλυψης στον καιρό της πανδημίας, όσο κι από άποψη εκπαιδευτικής πληρότητας για να μην υπάρχουν κενά στην εκπαίδευση. Γι’ αυτό, άλλωστε, στην προχθεσινή μας κινητοποίηση ένα από τα κυριότερα αιτήματα ήταν να γίνουν πράξη αυτά που ζητάνε οι εκπαιδευτικοί από το κράτος. Η θωράκιση της δημόσιας υγείας στο σχολικό περιβάλλον αποτελεί το ζητούμενο όλων μας» σχολιάζει ο ίδιος.

  Παράλληλα, όπως υπογραμμίζει με έμφαση ο κ. Χ. Ευστρατίου, πάγιο παραμένει το αίτημα του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, όπως άλλωστε και του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης, να μην ξεπερνά τους 15 ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα.


  Συγκεκριμένα, τα κοινά αιτήματα για την εκπαίδευση είναι:

  •     «Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, με μέγιστο τους 15 και με ένα μαθητή ανά θρανίο έτσι ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις όπως και στους άλλους κλειστούς χώρους. Κατάργηση του νόμου Κεραμέως (Ν.4692/2020) που αύξησε τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα στους 25 από 22 εν μέσω πανδημίας!
  •     Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία. Όχι στις 3μηνες συμβάσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Επιπλέον εκπαιδευτικούς στη διάθεση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης που θα καλύπτουν έκτακτες εκπαιδευτικές ανάγκες στα σχολεία.
  •     Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ, δωρεάν από το κράτος, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.
  •     Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου». 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια