GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[Σεισμός στη Σάμο: Εκτάκτως στο νησί ο Χαρδαλιάς μαζί με κλιμάκιο της ΕΜΑΚ]

Στη Σάμο μετά τον μεγάλο σεισμό των 6,7 Ρίχτερ πηγαίνει ο Νίκος Χαρδαλιάς. Συνοδεύεται από κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας και της ΕΜΑΚ.


Στη Σάμο μετά τον μεγάλο σεισμό των 6,7 Ρίχτερ πηγαίνει ο Νίκος Χαρδαλιάς. Συνοδεύεται από κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας και της ΕΜΑΚ.Ο σεισμός στη Σάμο σημειώθηκε λίγο πριν από τις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής (30.10.2020) και προκάλεσε ζημιές στο νησί και την κατάρρευση πολυκατοικίας στο Καρλόβασι. Ο Νίκος Χαρδαλιάς θα μεταβεί στο νησί με ελικόπτερο.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων αναχωρεί εσπευσμένα για τη Σάμο προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά για τις συνέπειες του μεγάλου σεισμού και να συντονίσει τις ενέργειες του κρατικού μηχανισμού που έχει τεθεί σε πλήρη επιφυλακή για την αντιμετώπιση των ζημιών και τη λήψη μέτρων για το ενδεχόμενο μεγάλων μετασεισμών.

Στη Σάμο μεταβαίνουν τις επόμενες ώρες, επίσης, ειδικά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών τα ειδικά κλιμάκια του υπουργείου είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να μεταβούν στη Σάμο για την καταγραφή των ζημιών και τον έλεγχο των κτιρίων μέσα στις επόμενες ώρες.

Η 62χρονη Netice, που ζει με την οικογένεια της στην περιοχή Αλίαγα, μίλησε στο newsit.gr για τη στιγμή του σεισμού: “Δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Είχε πολύ μεγάλη διάρκεια. Βγήκαμε αμέσως στους δρόμους και από εκείνη την ώρα, οι κάτοικοι παραμένουν στα πάρκα. Προσπαθούμε όσο γίνεται να αποφύγουμε τον συνωστισμό, λόγω του κορονοϊού, διότι και ο άντρας μου έχει προβλήματα υγείας, αλλά δεν είναι εύκολο. Όλοι τρομάξαμε πολύ και δεν θέλουμε να μπούμε στα σπίτια μας”.  

Ερωτηθείσα αν στην περιοχή που μένει υπάρχουν ζημιές, η κα Netice είπε: “Ευτυχώς όχι. Δυστυχώς, μάθαμε ότι είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα στο Σεφεριχισάρ.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια