GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[Σε επιφυλακή η τοπική ΕΛΑΣ μετά τα επεισόδια στο Κέντρο Κράτησης Παράτυπων Μεταναστών Ξάνθης]

Προβληματισμό προκαλούν στους αστυνομικούς οι αυτοτραυματισμοί μεταναστών.


Προβληματισμό προκαλούν στους αστυνομικούς οι αυτοτραυματισμοί μεταναστών.

Νίκος Γουναρίδης:
«Μεγάλος μας φόβος είναι να μην σημειωθούν ταραχές που μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό εμπλεκομένων κι αστυνομικών…»

Σε επιφυλακή τελούν όλες οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης κι όχι μόνον οι αστυνομικοί του Κέντρου Κράτησης Παράτυπων Μεταναστών Ξάνθης για να προλάβουν τυχόν επεισόδια μέσα στη δομή φιλοξενίας μετά και την έλευση κρατουμένων από τη Μόρια της Λέσβου.

Υπάρχει έντονος προβληματισμός, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης, κύριος Νίκος Γουναρίδης, όσον αφορά τη συμπεριφορά ορισμένων μεταναστών που έχουν την τάση να προκαλούν επεισόδια, όπως εκείνα που σημειώθηκαν πριν λίγο χρονικό διάστημα και είχαν σαν αποτέλεσμα να σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος τους.

«Ο μεγάλος μας φόβος είναι να μην σημειωθούν σοβαρές ταραχές μέσα στη δομή. Γι’ αυτό το λόγο είμαστε όλοι σε επιφυλακή, για να προλάβουμε τα χειρότερα. Μετά το τελευταίο περιστατικό, το οποίο βέβαια είχαμε προβλέψει, έχει δημιουργηθεί, πολύ εύλογα, έντονος προβληματισμός για το πώς μπορούν να εξελιχθούν τα πράγματα. Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι μας έφεραν ανθρώπους από ανοιχτή δομή φιλοξενίας, οι οποίοι είχαν συνηθίσει να κυκλοφορούν ελεύθεροι και ξαφνικά βρέθηκαν έγκλειστοι σε μια κλειστή δομή φιλοξενίας, όπως είναι η δικιά μας. Το γεγονός αυτό φαίνεται ότι έχει αντίκτυπο στη συμπεριφορά τους, αφού γίνονται επιθετικοί ακόμη και προς τον εαυτό τους, προκαλώντας μικροτραυματισμούς. Όλοι οι συνάδελφοι βρίσκονται σε εγρήγορση για να προλάβουν δυσάρεστες καταστάσεις, ενδεχομένως και τραυματισμό αστυνομικού…» υπογραμμίζει ο κ. Ν. Γουναρίδης.

Σε ερώτηση, εάν έχει ενημερωθεί η φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ σχετικά με το περιστατικό, που σημειώθηκε στη δομή φιλοξενίας στη Ξάνθη με συμπλοκές ανάμεσα στους μετανάστες, ο κ. Ν. Γουναρίδης επισημαίνει πως η Συνδικαλιστική Κίνηση δεν μπορεί να προβαίνει κάθε λίγο και λιγάκι σε καταγγελίες για ζητήματα που έχει ήδη καταγγείλει και προειδοποιήσει τις οποίες έχει κάνει ήδη, ωστόσο το γεγονός ότι σχηματίστηκε δικογραφία σημαίνει πως έγινε και η σχετική ενημέρωση. Από εκεί και πέρα, τι μέτρα θα πάρει και πώς θα αντιδράσει παραμένει ακόμη άγνωστο.

Σε κάθε περίπτωση, η δυναμική του Κέντρου Κράτησης στην Ξάνθη φτάνει τα 480 άτομα. Προς το παρόν, τουλάχιστον, δεν έχει ξεπεραστεί ο συγκεκριμένος αριθμός, αν και όπως όλοι γνωρίζουν, υπάρχουν σοβαρά κενά όσον αφορά τη στελέχωση των υπηρεσιών της τοπικής ΕΛΑΣ γενικότερα. Αυτός είναι ο λόγος που κρίνονται ως μείζονος σημασίας οι προσλήψεις που πρόκειται να γίνουν τους επόμενους μήνες κι ο λόγος αφορά φυσικά τις εκατό θέσεις συνοριακών φυλάκων για την Ξάνθη.


Δεν υπάρχουν σχόλια