GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[Σοβαρότατες αντιδράσεις από τους επαγγελματίες στην είσοδο της πόλης- Η πρώτη ρήξη Τσέπελη με τους επαγγελματίες – Τι θα κάνει;]

Με τον προτεινόμενο σχεδιασμό για την ανάπλαση του οδικού δικτύου στην είσοδο της δυτικής πλευράς της πόλης είναι στην ουσία η πρώτη ρήξη ...

Με τον προτεινόμενο σχεδιασμό για την ανάπλαση του οδικού δικτύου στην είσοδο της δυτικής πλευράς της πόλης είναι στην ουσία η πρώτη ρήξη με ομάδα πολιτών που θίγονται τα συμφέροντα τους από τότε που ο Μ. Τσέπελης ανέλαβε την εξουσία. Τι θα κάνει λοιπόν; Πώς θα λύσει αυτόν τον γόρδιο δεσμό που εμφανίζεται μπροστά του;

Θα έρθει αντιμέτωπος με τους επαγγελματίες; Θα τους αποζημιώσει; Θα αναβάλλει το έργο; Ή θα αναζητήσει άλλη λύση;

Σφοδρότατες αντιδράσεις καταγράψαμε από τους επαγγελματίες της πόλης που δραστηριοποιούνται δεξιά και αριστερά στην δυτική είσοδο της πόλης απέναντι στην πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να διαμορφώσει την είσοδο της πόλης από Καβάλα.


Σύμφωνα με τους επαγγελματίες, προκύπτουν σοβαρότατα προβλήματα με την απαλλοτρίωση έκτασης των επιχειρήσεων 25 μέτρα δεξιά και αριστερά του δρόμου από την μέση του υπάρχοντος οδικού δικτύου.

Επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τις «αυλές» σαν χώρο έκθεσης ή εναποθήκευσης των προϊόντων τους, υπολογίζουν ότι ο ωφέλιμος χώρος θα μειωθεί κατά μέσον όρο περίπου στα ¾ της έκτασης.

Στα δε βενζινάδικα το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο αφού οι αποστάσεις ασφαλείας αυτόματα αλλάζουν και σίγουρα όπως μας λένε οι επαγγελματίες, ο ωφέλιμος εξωτερικός χώρος που θα προκύψει παραβιάζει τους όρους ασφαλείας και άρα της αδειοδότησης λειτουργίας.

Ένα ακόμη πιο σοβαρό θέμα που προκύπτει από την απόφαση της δημοτικής αρχής είναι ότι ναι μεν οι ιδιοκτήτες θα αποζημιωθούν – απαλλοτριωθούν – όπως προβλέπει το σχέδιο της δημοτικής αρχής, όμως οι επαγγελματίες που νοικιάζουν τους χώρους πώς και από ποιον θα αποζημιωθούν αν «ξηλώσουν» τις επιχειρήσεις τους;

Τέλος οι επαγγελματίες φέροντας ως παράδειγμα την είσοδο της πόλης Κομοτηνής από την δυτική πλευρά που με την κατασκευή δρόμων και παραδρόμων έχουν νεκρώσει επαγγελματικά σχεδόν όλες τις επιχειρήσεις που βρισκόταν δεξιά και αριστερά του οδικού δικτύου αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό την πρόταση του Μ. Τσέπελη.

Έχοντας οι επαγγελματίες της Ξάνθης αυτήν την εικόνα είναι έτοιμοι να προσφύγουν στην δικαιοσύνη, αν μη τι άλλο να δοθεί μία εύλογη χρονική παράταση στην υλοποίηση του σχεδίου ούτως ώστε να ενημερωθούν για το ακριβές πρόγραμμα και να λάβουν τις αποφάσεις τους, δηλαδή αν θα μείνουν ή αν θα αναζητήσουν σε άλλη περιοχή χώρο για να συνεχίσουν την δραστηριότητα τους.

 


 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια