GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[Ο Δήμος Ξάνθης έβαλε το γήπεδο, η Ομοσπονδία το πρόγραμμα – Δοξάστε μας]

  Ο λιγότερο που προκαλεί η δήλωση του αντιδημάρχου αθλητισμού κ. Μπεκήρ  Ογλού  Σουά είναι θυμηδία και αυτό γιατί καλά είναι τα προγράμματα...

 

Ο λιγότερο που προκαλεί η δήλωση του αντιδημάρχου αθλητισμού κ. Μπεκήρ  Ογλού  Σουά είναι θυμηδία και αυτό γιατί καλά είναι τα προγράμματα που εκπονούν οι άλλοι αλλά ο δήμος θα πρέπει να δώσει και συνέχεια σε αυτά τα προγράμματα.

Έχει την πολιτική βούληση;
Έχει την ικανότητα να πιάσει τον σφυγμό της κοινωνίας;

 Έχει την πρόβλεψη και την θέληση  να μετατρέψει κοινόχρηστους χώρους  στις γειτονιές της Ξάνθης σε γόνιμους χώρους συνάθροισης των παιδιών;

 Να αξιοποιήσει τις νεκρές υπάρχουσες δομές και εκτάσεις, όπου τα παιδιά αντί να μετατρέπουν τις πλατείες σε παιδικές χαρές και γήπεδα, να έχουν την δυνατότητα  τα παιδιά να συγκεντρώνονται για να παίξουν και να αθληθούν συνάμα.

Προφανώς ο κ. Σουά δεν γνωρίζει ότι το παιγνίδι των παιδιών ισούται με άθλημα. Η αναφορά γίνεται για τον εγκαταλελειμμένο χώρο, πρώην παιδική χαρά στην συμβολή των οδών Θ. Δούκα & Σαγγαρίου όπου πάνε μόνο τα σκυλιά και γεμίζουν ακαθαρσίες.

Ο κ. Σουά είναι υπεύθυνος μόνο για τον οργανωμένο αθλητισμό;

Και ποια είναι η πολιτική του για τον συνδυασμό παιγνίδι – αθλητισμός στις γειτονιές της Ξάνθης;

Δεν είναι δυνατόν ο δήμος Ξάνθης να μιλάει για στήριξη παρόμοιων δράσεων μόνο για να φωτογραφηθεί, να κάνει δηλώσεις και να απέχει από την συντήρηση των εγκαταστάσεων  χωρίς να ξεδιπλώνει την πολιτική του στο θέμα παιδί, παιγνίδι, αθλητισμός.

Θα μπορούσε ο κ. Σουά  όπου παρεμπίπτοντος κυκλοφορούν φήμες πώς αντί για τον ανεψιό του ψευτομουφτή θα βγει ο ίδιος μπροστά, για ανεξάρτητο μειονοτικό συνδυασμό, να μας πει τι πρεσβεύει για την άθληση – παιγνίδι των μικρών παιδιών στις γειτονιές της πόλης;

Έχει περπατήσει στις γειτονιές της πόλης για να δει πώς τα παιδιά μετατρέπουν τις τσιμεντένιες  πλατείες ή τα σταυροδρόμια σε γήπεδα;

Να είχαμε να λέγαμε.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
H Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (FIBA), με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) , την Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής  Μακεδονίας και Θράκης (ΕΚΑΣΑΜΑΘ) και τον Δήμο Ξάνθης, πραγματοποίησαν στο κλειστό αθλητικό κέντρο “Φίλιππος Αμοιρίδης” το  αναπτυξιακό πρόγραμμα καλαθοσφαίρισης, που απευθύνεται σε κορίτσια  της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ηλικίας από 8 έως 13 ετών.

Η διεθνής ονομασία του προγράμματος είναι ‘‘HERWOLDHERRULES’’, η Ελληνική ονομασία του προγράμματος είναι ‘‘ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ’’ και  το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, την Διεύθυνση της  Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης Ξάνθης και  την αρωγή του Δήμου Ξάνθης.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Μπεκήρ  Ογλού  Σουά δήλωσε:
Με μεγάλη χαρά αγκαλιάσαμε την προσπάθεια αυτή καθώς το πρόγραμμα «Μπάσκετ για κορίτσια στα σχολεία» δίνει τη δυνατότητα γνωριμίας με το άθλημα και την ενεργοποίηση σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό των μαθητριών στην εκπαίδευση.

Ο Δήμος Ξάνθης στηρίζει ανεπιφύλακτα, με τις υποδομές του, κάθε προσπάθεια που έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα και δίνει στους νέους μας δυνατότητες άσκησης, υγείας, αθλητισμού, κοινωνικοποίησης και διεύρυνσης των οριζόντων τους.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια