GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[Πως να επιλέξετε το κατάλληλο χαλί για το σαλόνι σας]

  Ένα χαλί στο σαλόνι του σπιτιού σας, πέραν του ότι θα διακοσμήσει και θα αναδείξει τον προσωπικό σας χώρο, εκφράζει θα λέγαμε πολλά για τη...

 

Ένα χαλί στο σαλόνι του σπιτιού σας, πέραν του ότι θα διακοσμήσει και θα αναδείξει τον προσωπικό σας χώρο, εκφράζει θα λέγαμε πολλά για την προσωπικότητα, το στυλ και το συνολικό σας γούστο. Γιατί το σαλόνι σας μην ξεχνάτε, είναι εκείνος ο χώρος που θα υποδεχθείτε τους καλεσμένους σας, οπότε και θα πρέπει ο χώρος αυτός να αντικατοπτρίζει τα στοιχεία του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς σας. Γι’ αυτό η επιλογή του σωστού χαλιού για το σαλόνι σας είναι μια διαδικασία που επιζητά την προσοχή σας.

Πριν προβείτε όμως σε μια αγορά ενός χαλιού, πρέπει να λάβετε υπόψη τους παρακάτω σημαντικούς παράγοντες:

Για μια οικογένεια με κατοικίδιο ή με ένα μικρό παιδί, η αγορά ενός δαπανηρού χαλιού συνήθως δεν έχει νόημα, καθώς θα πρέπει να είναι σε θέση να διατηρήσει το τακτικό ποδοπάτημα του χαλιού, το οποίο προκαλεί φθορά. Τα σαλόνια με την περισσότερη “κίνηση”, καλό θα ήταν να είναι εξοπλισμένα με πιο ανθεκτικά χαλιά. Εάν ο προϋπολογισμός σας είναι περιορισμένος, πρέπει να κάνετε πιο προσεκτική αναζήτηση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορείτε να βρείτε παιδικά χαλιά σε οικονομικές τιμές αγοράς.

Επίσης, πριν επιλέξετε το νέο χαλί σας, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη εάν η νέα σας αγορά θα συμπληρώσει την υπόλοιπη διακόσμηση του σαλονιού σας. Σε ένα επιπλωμένο δωμάτιο, η επιλογή του χαλιού θα πρέπει να είναι συμβατή με το υπόλοιπο δωμάτιο. Δεν θα θέλατε σε νέο και ανακαινισμένο σπίτι, στολισμένο με νέα έπιπλα, να προσθέτατε ένα χαλί που βλάπτει τη συνολική εικόνα του χώρου. Μπορείτε κάλλιστα να επιλέξετε από μια μεγάλη ποικιλία χαλιών σαλονιού μοντέρνων χρωμάτων και σχεδίων.

Η ποσότητα του φωτός που εισέρχεται στο σαλόνι σας, είναι επίσης ένα σημαντικό κριτήριο για την επιλογή του χρώματος του χαλιού σας. Εάν το δωμάτιο είναι καλά φωτισμένο, τότε καλύτερο θα ήταν να πάτε σε πιο σκούρες αποχρώσεις χαλιών. Για να αποκτήσετε μια ήρεμη και πιο μοντέρνα εμφάνιση στο χώρο σας, επιλέξτε εκείνα τα συγγενικά χρώματα από το χρωματικό φάσμα, τα οποία λειτουργούν και ως συμπληρωματικά μεταξύ τους.

Για τους κατόχους μικρότερων δωματίων, συνιστάται η επιλογή μιας ανοιχτόχρωμης απόχρωσης χαλιού, η οποία θα “διευρύνει” το μέγεθος του δωματίου σας. Η χρήση των σκούρων αποχρώσεων από την άλλη, μπορεί να δώσει μια πιο ζεστή και άνετη αίσθηση, σ’ένα πιο δροσερό κλίμα. Πρέπει επίσης να έχετε κατά νου, ότι οι λεκέδες σε μονόχρωμα χαλιά γίνονται πιο εύκολα αντιληπτοί. Προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος αυτός, θα μπορούσατε να αγοράσετε χαλιά με διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς που θα μπορούσαν να αποκρύψουν τυχόν ανεπιθύμητους λεκέδες.

Μονόχρωμα, πολύχρωμα, μίνιμαλ ή κλασικά, όλα τα χαλιά δημιουργήθηκαν για να αναδείξουν τον προσωπικό σας χώρο. Και καθώς το προσωπικό σας στυλ είναι ξεχωριστό, έτσι και η επιλογή του χαλιού σας θα πρέπει να γίνει με γνώμονα την μοναδικότητά του και την αξία που θα προσθέσει στο χώρο σας.

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια