GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Η ΞΑΝΘΗ ΑΛΛΙΩΣ

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

Η ΞΑΝΘΗ ΑΛΛΙΩΣ


[ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΙΩΣΗ 60% ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ -Άλλως θα οδηγηθούμε σε λουκέτα λόγω της τρομερής πτώσης του τζίρου μας!]

  Υπόμνημα της ΟΕΒΕ Ξάνθης, Σωματείων και Συλλόγων στο Δημοτικό συμβούλιο και κάθε αρμόδιο Υπόμνημα προς τον Δήμαρχο Μανώλη Τσέπελη, τους αρ...

 

Υπόμνημα της ΟΕΒΕ Ξάνθης, Σωματείων και Συλλόγων στο Δημοτικό συμβούλιο και κάθε αρμόδιο
Υπόμνημα προς τον Δήμαρχο Μανώλη Τσέπελη, τους αρμόδιους αντιδημάρχους, τους επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων και κάθε αρμόδιο, κατέθεσαν από κοινού στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, η ΟΕΒΕ Ξάνθης, τα Σωματεία και οι Σύλλογοι πολλών κλάδων και επιχειρήσεων ζητώντας τη μείωση των Δημοτικών τελών κατά 60%, ώστε να μην οδηγηθούν σε… λουκέτα οι επιχειρήσεις τους από την μείωση του τζίρου τους που λόγω του lock down και των περιοριστικών μέτρων από την πανδημία του κορονοϊού, μειώθηκε από 37% έως και 70%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας!!!

Επιπλέον, ζητούνε τον συμψηφισμό (πρόσθετη έκπτωση 30%) για το έτος 2021, σε όλους συνυφασμένους επαγγελματικούς κλάδους, οι οποίοι ναι μεν κατέβαλλαν τα αντίστοιχα τέλη, (το 2019 για το έτος 2020), αλλά επλήγησαν σφόδρα το χρονικό διάστημα, όπου η περιοχή μας βρισκόταν σε συνεχές lock down, λόγω της πανδημίας (Covid 19).

Αναλυτικά στο υπόμνημά τους αναφέρουν:

«Υπόψιν: Δημάρχου Ξάνθης, κύριου Τσέπελη Εμμανουήλ

Κοινοποίηση

  • Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Δόμησης, κύριο Ζερενίδη Ιωάννη
  • Αντιδήμαρχο Οικονομικών, κύριο Φανουράκη Εμμανουήλ
  • Γενική Γραμματέα, κυρία Ψωμά Σοφία
  • Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, κύριο Μπούτο Ιωάννη
  • Επικεφαλείς Δημοτικών Παρατάξεων, κυρίοι Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος, Μελισόπουλος Σάββας, Παπαχρόνης Ιωάννης, Χατζηθεοδώρου Γεώργιος, Λύρατζης Πασχάλης, Βογιατζής Κωνσταντίνος


ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


ΘΕΜΑ: Καθορισμός Τελών για την χρήση κοινόχρηστων χώρων, τέλους εβδομαδιαίας λαϊκής αγοράς από 01 Ιανουαρίου 2021

Όπως γνωρίζουμε και γνωρίζετε το 2020 αποτελεί μια χρονιά με ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της επιδημιολογικής κρίσης ( COVID-19) που έχει ορατά αποτελέσματα στην τοπική οικονομία και στις επιχειρήσεις που πλήττονται στο σύνολο τους και ιδιαίτερα: - οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές που ανοιγοκλείνουν ανάλογα με τον αριθμό των κρουσμάτων και αναπτύσσονται σε αποστάσεις . - τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που έχουν σε ισχύ περιοριστικά μέτρα - ωράριο, αποστάσεις, χρήση μασκών, πλαφόν ατόμων ανά τμ (και την επόμενη περίοδο που ξεκινά η χειμερινή σεζόν ο εσωτερικός χώρος προσδιορίζεται από την ποσόστωση που εν τοις πράγμασι αφαιρεί το 40-50% της δυναμικότητας της επιχείρησης. Ως εκ τούτου αντιλαμβάνεστε τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά την επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας. Σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία ο τζίρος των επιχειρήσεων στη Ξάνθη το πρώτο εξάμηνο του 2020 έχει μειωθεί κατά προσέγγιση από 37% έως 70% σε όλο το φάσμα του επιχειρείν.

Έτσι με τις υπάρχουσες συνθήκες έξαρσης της επιδημίας, τη μη έλευση των φοιτητών και παρόμοιων συνθηκών η κατάσταση βαίνει επιδεινούμενη κάτι το οποίο θα οδηγήσει και σε λουκέτα, σύμφωνα με σχετική μελέτη του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ.

Ως εκ τούτου αιτούμαστε, την μείωση των τελών κατά 60%, όταν άλλοι Δήμοι, εισηγούνται και την πλήρη απαλλαγή, γεγονός που όπως γνωρίζουμε, έχει ψηφιστεί κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο, τον μήνα Αύγουστο, αλλά όπως γνωρίζουμε υπάρχει κώλυμα εφαρμογής λόγω μηδενικών τελών. Θα πρέπει να συνυπολογιστεί ότι η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, έχει πληγεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη περιοχή στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ως αποτέλεσμα αυτού, την κατακόρυφη μείωση του τζίρου και της κατανάλωσης σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων.

Επιπλέον, ζητούμε τον συμψηφισμό (πρόσθετη έκπτωση 30%) για το έτος 2021, σε όλους συνυφασμένους επαγγελματικούς κλάδους, οι οποίοι ναι μεν κατέβαλλαν τα αντίστοιχα τέλη, (το 2019 για το έτος 2020), αλλά επλήγησαν σφόδρα το χρονικό διάστημα, όπου η περιοχή μας βρισκόταν σε συνεχές lock down, λόγω της πανδημίας (Covid 19).

Ζητούμε να κάνετε δεκτό, το ως άνω αίτημα, από τα προσυπογράφοντα Σωματεία-Συλλόγους, ακολουθώντας το σωστό παράδειγμα του δήμου Ροδόπης που έκανε δεκτό το αίτημα των επαγγελματιών.

Σε περίπτωση διαβούλευσης θεωρούμε αυτονόητη την πρόσκληση των αρμόδιων παραγωγικών φορέων.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΣ ΤΩΝ ΚΑΤΩΘΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΦΕ-ΜΠΑΡ
ΔΑΡΓΑΝΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»
ΜΑΛΛΙΑΡΟΥΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΔΗΜΑΤΟΠΩΝ ΞΑΝΘΗΣ
ΣΑΡΟΓΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΘΟΠΩΛΩΝ ΞΑΝΘΗΣ
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ «Η ΕΛΠΙΣ» ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
ΕΚΡΕΜ ΜΟΛΛΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ «ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ»
ΚΟΥΡΤΣΟΠΕΔΗΣ ΘΕΟΛΟΓΗΣ» 

Δεν υπάρχουν σχόλια