GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[Μάσκα παντού από αύριο και απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα σε 19 περιοχές]

  Έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα τίθενται σε ισχύ από αύριο Σάββατο, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός...

 

Έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα τίθενται σε ισχύ από αύριο Σάββατο, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεοπτικό μήνυμά του το απόγευμα της Πέμπτης.

Έτσι, από τις 6 το πρωί του Σαββάτου 24/10 εφαρμόζονται τα εξής δύο νέα μέτρα. Πρώτον, στις «κόκκινες» και «πορτοκαλί» περιοχές (ανάμεσα τους η Αττική και η Θεσσαλονίκη) θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί. Από την απαγόρευση εξαιρούνται όσοι εργάζονται τη νύχτα και περιστατικά έκτακτης ανάγκης. Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική παντού, δηλαδή τόσο σε κλειστούς όσο και ανοιχτούς χώρους.

«Με λιγότερη διασκέδαση, ίσως, για λίγο. Αλλά με περισσότερη υγεία για πολύ καιρό. Μια πρόβλεψη που ήδη ισχύει, άλλωστε, σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και περιφέρειες. Και ο πρώτος απολογισμός είναι ενθαρρυντικός» είπε ο πρωθυπουργός.

Όσο για την υποχρεωτική μάσκα παντού, δηλαδή όχι μόνο σε κλειστούς αλλά και σε ανοιχτούς χώρους τόνισε: «Γιατί ο κορονοϊός καραδοκεί παντού, χωρίς να περιμένει στην είσοδο ενός καταστήματος» υποστήριξε.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «και στο καφέ ή στο εστιατόριο θα μπαίνουμε, στο εξής, με μάσκα. Την οποία θα αφαιρούμε μόνο όταν καθόμαστε στο τραπέζι. Και βέβαια εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση των ορθίων σε εσωτερικές αίθουσες» εξήγησε.

«Η προσπάθεια είναι μεγάλη. Η όξυνση του προβλήματος, όμως, απαιτεί μεγαλύτερη ένταση. Ιδίως στην κατεύθυνση των επιχειρηματιών που παρανομούν στο χώρο της διασκέδασης. Εκεί, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα εξαντλήσουν κάθε αυστηρότητα. Γιατί η υγεία δεν μπορεί να θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους κάποιων ασυνείδητων. Ούτε, βέβαια, είναι ώρα για κρυφά πάρτι, όταν ο ιός κάνει πάρτι κατά της ζωής μας» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Αυτές είναι οι 19 περιοχές που ισχύσουν τα νέα μέτρα
Οι περιοχές, στις οποίες ισχύουν τα νέα μέτρα, είναι η Κοζάνη και η Καστοριά που βρίσκονται στο «κόκκινο», καθώς και η Αττική, η Αχαΐα, η Ζάκυνθος, το Ηράκλειο, η Θήρα, τα Ιωάννινα, η Καρδίτσα, η Κέα-Κύθνος, η Λέσβος, η Μύκονος, η Πέλλα, η Σάμος και τα Τρίκαλα, η Θεσσαλονίκη, η Βοιωτία, η Λάρισα και οι Σέρρες που βρίσκονται στο «πορτοκαλί».

Ποιοι και πώς θα μετακινούνται μετά τις 00:30
Μετά τις 00:30 θα επιτρέπεται μόνο όσοι μετακινούνται για δουλειά, καθώς και για εξαιρετικές περιπτώσεις θεμάτων υγείας.

Στην πρώτη περίπτωση, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, «τα μόνα έγγραφα που θα υπάρξουν θα είναι πιστοποιήσεις των εργοδοτών με τις αντίστοιχες βεβαιώσεις από την ΕΡΓΑΝΗ, που εργάζεται και που τον απασχολεί η επιχείρηση και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις θεμάτων υγείας».

«Ουδείς άλλος θα κυκλοφορεί μέχρι από τος 00:30 μέχρι τις 05:00» κατέληξε.
 

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια