GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[Ρυθμίσεις για τα ψηφιακά ραδιόφωνα DAB+ στο αυτοκίνητο]

Το ψηφιακό ραδιόφωνο DAB+ έρχεται στη χώρα μας διά της πλαγίας οδού, συγκεκριμένα μέσα από τα αυτοκίνητα! Στο πολυνομοσχέδιο-σκούπα το...


Το ψηφιακό ραδιόφωνο DAB+ έρχεται στη χώρα μας διά της πλαγίας οδού, συγκεκριμένα μέσα από τα αυτοκίνητα! Στο πολυνομοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης προβλέπεται η έκδοση υπουργικής απόφασης για την ένταξη και ανάπτυξη του ψηφιακού ραδιοφώνου, για το οποίο υπάρχει ήδη νομοθεσία από την προηγούμενη κυβέρνηση, που δεν εφαρμόζεται από το ΕΣΡ.

Η έκδοση καθίσταται αναγκαία εξαιτίας των ευρωπαϊκών εξελίξεων, καθώς στο πολυνομοσχέδιο ενσωματώνεται η Οδηγία Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και ρυθμίζεται η διαλειτουργικότητα των ραδιοφωνικών δεκτών. Όπως αναφέρεται στη ρύθμιση, «οποιοσδήποτε ραδιοφωνικός δέκτης αυτοκίνητων είναι ενσωματωμένος σε καινούργιο όχημα κατηγορίας Μ, το οποίο διατίθεται στην αγορά προς πώληση ή μίσθωση στην ελληνική αγορά από τις 21 Δεκέμβριου 2020 περιλαμβάνει δέκτη ο οποίος επιτρέπει τη λήψη και αναπαραγωγή τουλάχιστον ραδιοφωνικών υπηρεσιών που παρέχονται μέσω ψηφιακής επίγειας ραδιοφωνικής μετάδοσης».

Το DAB+ δεν βρίσκεται, μέχρι στιγμής, στις προτεραιότητες των ελληνικών ραδιοφωνικών σταθμών. Μάλιστα, ο σχετικός διαγωνισμός που είχε προκηρύξει το 2018 η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για πάροχο δικτύου κατέληξε άγονος. Υπάρχει ωστόσο ενδιαφέρον από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών για αυτές τις υπηρεσίες και η ένταξη του DAB+ στα αυτοκίνητα αναμένεται να ανοίξει το θέμα και στη χώρα μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια