GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[Την άρση του μέτρου για το υποχρεωτικό κλείσιμο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος μετά τα μεσάνυχτα, ζητά η πρόεδρος της ΟΕΒΕΞ]

Πιο έντονες οι αντιδράσεις του σωματείου καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Έβρο – κατεβάζουν ρολά στις 14 Σεπτεμβρίου ως έν...


Πιο έντονες οι αντιδράσεις του σωματείου καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Έβρο – κατεβάζουν ρολά στις 14 Σεπτεμβρίου ως ένδειξη διαμαρτυρίας
-Τεράστια η πτώση του τζίρου αναφέρουν εμπορικοί κύκλοι

                                                                          
Μαρία Τσιακίρογλου:
«Το συγκεκριμένο μέτρο δεν εξυπηρετεί τους σκοπούς για τους οποίους εφαρμόζεται, αφού δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, όπως αποδεικνύουν οι καθημερινές ανακοινώσεις κρουσμάτων. Έχει μάλιστα τα αντίθετα αποτελέσματα, καθώς συμβάλει στην αύξηση μαζικών συναθροίσεων των συμπολιτών μας σε πλατείες, πάρκα ακόμη και σε σπίτια…»

Την άμεση άρση του μέτρου υποχρεωτικού κλεισίματος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος μετά τα μεσάνυχτα, το οποίο παραμένει σε ισχύ, ζητά η Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης, κυρία Μαρία Τσιακίρογλου, επισημαίνοντας, μέσα από την εφημερίδα μας, τις αρνητικές επιπτώσεις που αυτό έχει προκαλέσει στον κλάδο της εστίασης αλλά και την κοινωνία γενικότερα.

Σύμφωνα με την ίδια, «το συγκεκριμένο μέτρο δεν εξυπηρετεί τους σκοπούς για τους οποίους εφαρμόζεται, αφού δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, όπως αποδεικνύουν οι καθημερινές ανακοινώσεις κρουσμάτων. Έχει μάλιστα τα αντίθετα αποτελέσματα, καθώς συμβάλει στην αύξηση μαζικών συναθροίσεων των συμπολιτών μας σε πλατείες, πάρκα ακόμη και σε σπίτια…».

Ενώ, όπως συνεχίζει, «έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στους επαγγελματίες του κλάδου με την κατακόρυφη πτώση του τζίρου να επιδεινώνεται όσο περνάνε οι μέρες, παράλληλα με την αύξηση της ανεργίας, που, έτσι κι αλλιώς, είναι αυξημένη για την περιοχή μας…».

Τουλάχιστον σε περιοχές που δεν έχουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, όπως η Ξάνθη για την τρέχουσα χρονική περίοδο, το συγκεκριμένο μέτρο θα πρέπει να αρθεί, όπως υπογραμμίζει η ίδια, αναφέροντας, ενδεικτικά, πως οι απώλειες των επιχειρήσεων συνεπάγονται με απώλειες και για το δημόσιο κορβανά.

Εξάλλου, όπως συνεχίζει, «οι επαγγελματίες της Ξάνθης είναι τυπικότατοι στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όπως άλλωστε κι οι Ξανθιώτες πελάτες, που εφαρμόζουν αδιαμαρτύρητα όλα τα μέτρα, όπως και το συγκεκριμένο…».

Δεν είναι όμως, μόνον οι καταστηματάρχες της Ξάνθης που διαμαρτύρονται για το μέτρο. Στον Έβρο οι επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης έχουν αποφασίσει να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους τη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου, από τις 6 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα, στο πλαίσιο της αντίδρασης που υπάρχει.

Αναλυτικότερα, διοικητικό συμβούλιο του σωματείου καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και συναφών επαγγελμάτων Έβρου παράλληλα με την κινητοποίηση που έχει αποφασίσει με τη μορφή «απεργίας», ζητά από την κυβέρνηση τη στήριξη του κλάδου, αναφέροντας πως, «Θεωρούμε απαράδεκτο το μέτρο για την περιοχή μας καθώς το τελευταίο μεγάλο χρονικό διάστημα η περιοχή του Έβρου δεν έχει καταγεγραμμένο αριθμό κρουσμάτων που να συντελούν στον κίνδυνο μετάδοσης του ιού. Επίσης όλα τα καταστήματα μας τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας και ουδέποτε ήταν εστία μετάδοσης ή κίνδυνος μετάδοσης του ιού. Καταδικάζουμε τις δηλώσεις των ειδικών ότι ο κλάδος της εστίασης ανήκει στις μη απαραίτητες δομές του κράτους και ότι σε περίπτωση αυστηροποίησης των μέτρων είναι ο κλάδος που θα κλείσει. Διεκδικούμε Άμεση Κατάργηση ωραρίου (εν. 00:00). Κατάργηση αναλογίας 1 άτομο ανά 2 τετραγωνικά σε εξωτερικούς χώρους και 1 άτομο ανά 2,2 τετραγωνικά για εσωτερικούς χώρους με την προϋπόθεση την αυστηρή τήρηση των αποστάσεων ανά τραπέζι και όλοι οι πελάτες καθήμενοι. Επιδότηση κάθε επιχείρησης με το 5% του τζίρου της με ανώτερο ποσό τις 20.000€. Μειωμένο ενοίκιο 40% έως και τον Μάιο του 2021. Έκπτωση στους λογαριασμούς Ηλεκτρικού ρεύματος 40% έως τον Μάιο 2021. Αναστολές εργαζομένων έως τον Μάιο του 2021. Μείωση ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα στο 6%, στα αλκοολούχα ποτά στο 13%.».

Όσον αφορά το θέμα της απεργίας στην Ξάνθη, η κ. Μ. Τσιακίρογλου παραδέχεται πως είναι δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο, όσον αφορά την περιοχή μας, επισημαίνοντας ότι, «είναι μια απόφαση που θα πρέπει να παρθεί σε συλλογικό επίπεδο. Δεν έχει συζητηθεί, αφού δεν είναι καιρός για απεργίες…



Δεν υπάρχουν σχόλια