GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[Δέλτα Έβρου: Η εντυπωσιακή μετανάστευση των πουλιών]

Είναι γνωστό ότι λόγω της θέσης του, το Δέλτα Έβρου, βρίσκεται πάνω σε έναν βασικό μεταναστευτικό διάδρομο για τα πουλιά.


Είναι γνωστό ότι λόγω της θέσης του, το Δέλτα Έβρου, βρίσκεται πάνω σε έναν βασικό μεταναστευτικό διάδρομο για τα πουλιά.
Για πολλά είδη πουλιών η μεταναστευτική κίνηση προς το νότο είναι σε εξέλιξη και η παρουσία τους στο Δέλτα είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Είδη όπως οι Λευκοπελαργοί και οι Ροδοπελεκάνοι, κάνουν μία στάση στην περιοχή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους ή απλώς διέρχονται κινούμενα για τον τελικό τους προορισμό.


Σε ένα εξαήμερο καταγραφών, που έγιναν από το Φορέα Διαχείρισης μέσα στο τελευταίο δεκαπενθήμερο, καταγράφηκαν σημαντικοί αριθμοί διερχόμενων πουλιών από την περιοχή μας.

Περισσότεροι από 3.100 Ροδοπελεκάνοι Pelecanus onocrotalus και πάνω από 2.500 Λευκοί πελαργοί Ciconia ciconia ήταν από τις σημαντικότερες καταγραφές. Ακόμα καταγράφηκαν μερικές δεκάδες Κραυγαετοί Clanga pomarina και λίγοι Μαυροπελαργοί Ciconia nigra.

Το εντυπωσιακό αυτό θέαμα των μεγάλων ομάδων πουλιών να γυροπετάνε αναζητώντας τα θερμά ανοδικά ρεύματα αέρα και το συνεχές τους πέρασμα πάνω από το Δέλτα, δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.


Δεν υπάρχουν σχόλια