GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[ΑΚΚΕΛ: Με πολυεθνικό έλεγχο των τουρκικών εδαφών διέλευσης λαθρομεταναστών θα λυθεί το πρόβλημα]

Στις 1 Μαρτίου 2020 το ΑΚΚΕΛ εξέδωσε Δελτίο Τύπου όπου παρουσίαζε ότι τελική και μόνη εφικτή λύση για να σταματήσει η εισβολή λαθρομε...


Στις 1 Μαρτίου 2020 το ΑΚΚΕΛ εξέδωσε Δελτίο Τύπου όπου παρουσίαζε ότι τελική και μόνη εφικτή λύση για να σταματήσει η εισβολή λαθρομεταναστών (ουσιαστικά τζιχαντιστών υπό την κάλυψη εκτοπισμένων πληθυσμών), όπως την οργανώνει το τουρκικό καθεστώς, είναι να αφαιρεθεί ο έλεγχος από το τουρκικό καθεστώς στις συνοριακές περιοχές της Τουρκίας με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Δηλαδή να δημιουργηθεί μία ουδέτερη ζώνη (buffer zone) μέσα στην Τουρκία και Όχι φυσικά στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία. Μία πολυεθνική δύναμη κυρίως ευρωπαϊκών κρατών που πλήττονται από τον εκτοπισμό πληθυσμών, να αναλάβει τον έλεγχο αυτών των περιοχών (χερσαίων και παράκτιων) και σε αυτές τις περιοχές να εγκατασταθούν τα κέντρα μεταναστών για τον έλεγχο όσων δικαιούνται να χαρακτηριστούν πρόσφυγες και την επιστροφή των υπόλοιπων στις χώρες τους. Χωρίς ΜΚΟ και με τα χρήματα της Ε.Ε. να δίνονται εκεί και Όχι στην Τουρκία.

Η παρέμβαση του ΑΚΚΕΛ, με αυτή την πρόταση, επέφερε σημαντική αλλαγή στην αντίληψη των εναλλακτικών που υπάρχουν κατά του τουρκικού καθεστώτος και ενεργοποίησε οδούς αντίστασης και αντίδρασης κατά του «τουρκισμού» ακόμη και πέρα από την Ελλάδα. Ακόμη και ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης, υπό τον Στρατηγό Χαφτάρ, όχι μόνο παρουσίασε αυτή την δυνατότητα, αλλά την επέκτεινε και δημοσίευσε σχετικό γράφημα σε χάρτη εξειδικεύοντας το χερσαίο τμήμα της ουδέτερης ζώνης με δημοσίευμα που στα ελληνικά παρουσιάστηκε με διάφορους τίτλους όπως «Να δημιουργηθεί ειδική ζώνη για πρόσφυγες στην Ανατολική Θράκη». Ο Χαφτάρ και οι δικοί του πολεμούν την τουρκική βαρβαρότητα και χρησιμοποιούν κάθε ευκαιρία. Το Μητσοτακέικο, οι ΣΥΡΙΖΑίοι πολεμούν τους Έλληνες και θάβουν τέτοιες ευκαιρίες κατά του τουρκισμού; Φυσικά, ανάλογη ζώνη μπορεί να υπάρχει και μέσα σε τουρκικά εδάφη καθ’ όλο το μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων νότια πέρα από το Καστελλόριζο, όχι μόνο στον Έβρο.

Η κυβέρνηση που λειτουργεί στην Ελλάδα, δεν ανέφερε ούτε καν αυτή την εναλλακτική. Μόνο να δέρνει τους νησιώτες με τα ΜΑΤ ήξερε. Τώρα όμως (ειδικά με την γαλλική, αιγυπτιακή οργή κατά του τουρκικού καθεστώτος και την οργή άλλων κρατών) αυτή η επιλογή ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ, ενώ είναι αποδεκτή και η αφαίρεση του τουρκικού ελέγχου σε όλο το μήκος των (χερσαίων και θαλάσσιων) συνόρων της Τουρκίας με χώρες της Ε.Ε. Δηλαδή, γιατί να μην γίνει; Ποιοί θα έχουν πρόβλημα; Η Μέρκελ; Οι γκάνγκστερ στις ΗΠΑ και ΝΑΤΟ; Οι Αζέροι χουντικοί; Οι Καταρ-αμένοι; Και τι θα κάνουν; Θα επιτεθούν κατά της Ελλάδας, Κύπρου, Γαλλίας, Αιγύπτου (ίσως και Ιταλίας και άλλων);

Αφήστε τις κουβέντες και το θέατρο και αφαιρέστε από την Τουρκία τον έλεγχο σε όλες τις συνοριακές περιοχές.

—————–Το Δελτίο Τύπου του ΑΚΚΕΛ στις 1 Μαρτίου 2020———————

Καθώς όλοι παρακολουθούμε εξοργισμένοι τις ενέργειες του τουρκικού παρακράτους, το οποίο ο Ερντογάν εκφράζει θαυμάσια, με τη συσσώρευση χιλιάδων εκτοπισμένων ανθρώπων στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ταυτόχρονα έχουμε και την υποχρέωση να υλοποιήσουμε λύσεις που θα θέσουν οριστικό Τέλος στην απάνθρωπη διακίνηση εκατομμυρίων ανθρώπων από την Ασία, Αφρική και Μέση Ανατολή στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη.

Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας ΑΚΚΕΛ δεν χαϊδεύει αυτιά και έχει αποκλειστική προσήλωση και εστίαση στην υπηρεσία προς τον ελληνικό λαό. Συνεπώς, δεν φοβόμαστε να προτείνουμε πραγματικές και λειτουργικές λύσεις για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων εξοργιστικής και διεστραμμένης συμπεριφοράς, δεδομένου ότι η αγανάκτηση του ελληνικού λαού αλλά και των λαών στην Ευρώπη, έχει απογειωθεί. Η ανοιχτή επίθεση αστυνομικών δυνάμεων κατά Ελλήνων πολιτών στα νησιά, καθιστά επιπλέον απολύτως αναγκαία την τελική λύση αυτού του φαινομένου, διότι ήδη φθάσαμε σε απαράδεκτα αντιδημοκρατική και φασίζουσα κυβερνητική συμπεριφορά που εξυπηρετεί τουρκικά δίκτυα διακίνησης.

Η λύση είναι μία: Να αφαιρεθεί ο έλεγχος από το τουρκικό καθεστώς στις συνοριακές περιοχές της Τουρκίας με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Δηλαδή να δημιουργηθεί μία ουδέτερη ζώνη (buffer zone) μέσα στην Τουρκία και Όχι φυσικά στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία.

Μία πολυεθνική δύναμη κυρίως ευρωπαϊκών κρατών που πλήττονται από τον εκτοπισμό πληθυσμών, να αναλάβει τον έλεγχο αυτών των περιοχών και σε αυτές τις περιοχές να εγκατασταθούν τα κέντρα μεταναστών για τον έλεγχο όσων δικαιούνται να χαρακτηριστούν πρόσφυγες και την επιστροφή των υπόλοιπων στις χώρες τους. Χωρίς ΜΚΟ και με τα χρήματα της Ε.Ε. να δίνονται εκεί και Όχι στην Τουρκία.

Η Τουρκία δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως συμβατική, δημοκρατική χώρα. Ήταν γνωστό σε όλους ότι το επίσημο τούρκικο κράτος και η ηγεσία της κυβέρνησης στήριζε και χειριζόταν δίκτυα διακίνησης εκτοπισμένων πληθυσμών που διοχετεύονται στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας και Βουλγαρίας. Τους τελευταίους μήνες όμως αυτό όχι μόνο έχει επιβεβαιωθεί απολύτως και χωρίς ίχνος αμφισβήτησης, αλλά ο ίδιος ο Ερντογάν εκβιάζει και απειλεί ότι θα στείλει χιλιάδες λαθρομετανάστες στην Ευρώπη. Είναι η ισχυρότερη και περισσότερο δημόσια ομολογία πλήρους και απολύτου χειρισμού του δικτύου διακίνησης από το επίσημο κράτος της Τουρκίας.

Αυτό όχι μόνο είναι ανεπίτρεπτο να μείνει αναπάντητο, αλλά αν μείνει αναπάντητο, τόσο η Ελλάδα όσο και η υπόλοιπη Ευρώπη θα γίνουν συνένοχοι αυτών των εγκληματικών δικτύων. Γίνεται ξεκάθαρο ότι ο έλεγχος που ασκεί η τουρκική κυβέρνηση στην εδαφική έκταση που κατέχει η Τουρκία δεν γίνεται με τον χαρακτήρα που ασκεί ένα υγιές κράτος προς υπηρεσία των πολιτών του και όσων βρίσκονται σε αυτό το έδαφος, είτε ζουν είτε διέρχονται μέσω αυτού. Αντίθετα γίνεται για εξυπηρέτηση εγκληματικών συμφερόντων: σε μεγάλο βαθμό του Ερντογάν και των οικογενειακών συμφερόντων του.

Συνεπώς, λαμβάνοντας υπόψιν τις εξαιρετικά κρίσιμες συνθήκες, στις οποίες βρισκόμαστε, είναι απολύτως ηθικό, δημοκρατικό και νόμιμο, τα θύματα αυτής της πολιτικής να αναλάβουμε τον έλεγχο αυτών των περιοχών, μέσα από τις οποίες το τουρκικό καθεστώς διοχετεύει εκτοπισμένους πληθυσμούς στο Ευρωπαϊκό έδαφος: Η ροή να σταματάει στην Τουρκία και να αναστρέφεται και να μην φτάνει ΚΑΘΟΛΟΥ σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Η σύνθεση αυτών των πολυεθνικών δυνάμεων ελέγχου των τουρκικών συνοριακών περιοχών μπορεί να περιλαμβάνει (εκτός από την Ελλάδα) την Γαλλία, Ιταλία και Αυστρία (δεδομένου ότι μόλις πρόσφατα η ηγεσία της δημόσια πρόσφερε στήριξη για την υπεράσπιση των ευρωπαϊκών συνόρων), όπως επίσης και την Ουγγαρία και άλλες χώρες που έχουν αντιδράσει ισχυρά στα λαθρομεταναστευτικά κύματα. Τώρα μπορούν να αποδείξουν ότι πραγματικά θέλουν να δώσουν λύση ή αν «γαυγίζουν» για εσωτερική κατανάλωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια