GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[Πρόταση για αύξηση των ωρών απασχόλησης των καθαριστριών στα σχολεία με ανάληψη του κόστους από το Δήμο Ξάνθης]

Το πολύ σημαντικό θέμα της καθαριότητας στις σχολικές μονάδες απασχόλησε την παράταξή μας την περασμένη εβδομάδα με δεδομένο πως οι σχ...


Το πολύ σημαντικό θέμα της καθαριότητας στις σχολικές μονάδες απασχόλησε την παράταξή μας την περασμένη εβδομάδα με δεδομένο πως οι σχολικές μονάδες ήδη λειτουργούν και τη Δευτέρα 14/9/2020 θα υποδεχτούν τους μαθητές και το προσωπικό καθαριότητας δεν έχει αναλάβει ακόμη υπηρεσία με ό,τι αυτό συνεπάγεται!!

Ο Δήμος Ξάνθης ολοκληρώνει στις επόμενες μέρες τη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη αναγκών καθαριότητας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων και των Μειονοτικών Σχολείων που ανήκουν στο Δήμο μας.

Με τη διαδικασία αυτή και με βάση την κατανομή θέσεων που έκανε για όλη την Ελλάδα το Υπουργείο Εσωτερικών ο Δήμος Ξάνθης δικαιούται 33 θέσεις καθαριστριών πλήρους απασχόλησης και 30 θέσεις μερικής απασχόλησης.

Η κάθε θέση καθαριότητας πλήρους απασχόλησης αναλογεί σε 6,5 ώρες εργασίας, ενώ της μερικής απασχόλησης σε 3 ώρες εργασίας ημερησίως. O συνολικός αριθμός λοιπόν των ωρών εργασίας που εγκρίθηκαν ημερησίως για το Δήμο μας είναι 304,5 ώρες (33Χ6,5=204,5 και 30Χ3=90).

Από τις 21 επιπλέον καθαρίστριες αορίστου χρόνου που είχε ο Δήμος Ξάνθης μέχρι σήμερα, λόγω συνταξιοδότησης έμειναν μόνο 10, οι οποίες μαζί με τις 304,5 ώρες του νέου προσωπικού που θα προσληφθεί τις επόμενες μέρες δεν επαρκούν για τις ιδιαίτερα αυξημένες φετινές ανάγκες των σχολείων μας.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ στη Δημοτική Αρχή, αλλά και στις υπόλοιπες Δημοτικές Παρατάξεις να συνεννοηθούμε, να συνεργαστούμε και να αποφασίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, αφού τοποθετηθεί και το νέο προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία μας και αποτυπωθούν σε συνεργασία με τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων οι ανάγκες που υπολείπονται, άμεσα ο Δήμος να αναλάβει εξ ολοκλήρου το κόστος της αύξησης των ωρών για την καθαριότητα στα σχολεία, ώστε να διαφυλάξουμε πλήρως την υγεία των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, αλλά συγχρόνως και των οικογενειών τους.

Η δυνατότητα αυτή άλλωστε δίνεται από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ΦΕΚ 161/22 Αυγούστου 2020, άρθρο 5ο που αναφέρει: «…. δίνεται η δυνατότητα, σε περίπτωση που οι ανάγκες είναι αυξημένες, μόνο για το προσωπικό που εγκρίθηκε, … να πραγματοποιηθεί αύξηση των ωρών απασχόλησης….. Στην περίπτωση αυτή, η προκαλούμενη δαπάνη καλύπτεται αποκλειστικά από ίδιους πόρους του φορέα… (δηλαδή του Δήμου)….»

Τα επιπλέον χρήματα που θα απαιτηθούν για ολόκληρη τη σχολική χρονιά ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ να καλυφθούν από έκτακτες χρηματοδοτήσεις που έχει λάβει ο δήμος για την αντιμετώπιση του Covid-19 και αν αυτό δεν επιτραπεί από τον Προϋπολογισμό του Δήμου.

Επιπλέον, επειδή η διαδικασία πρόσληψης του νέου προσωπικού καθαριότητας των σχολικών μονάδων ούτως ή άλλως έχει καθυστερήσει με αποτέλεσμα στα σχολεία να υπάρχουν αυξημένες ανάγκες εξ αιτίας της έναρξης του σχολικού έτους και μέχρι να ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ να ενεργοποιηθεί η σύμβαση που έχει συνάψει ο Δήμος μας – ύστερα από διαγωνισμό – με συνεργείο καθαριότητας για το καθαρισμό των Δημοτικών κτιρίων και να δοθεί η εντολή για γενικό καθαρισμό των σχολείων μας, έτσι ώστε αυτά να είναι πανέτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Ξάνθης που εργάστηκαν σκληρά για να καταγραφούν οι ανάγκες και να προσληφθεί το νέο προσωπικό καθαριότητας για τα σχολεία και να τονίσουμε ότι σε αυτό το τόσο σημαντικό θέμα που φορά τη δημόσια υγεία όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, η Δημοτική Αρχή καθώς και οι Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε και θα πρέπει να συνεργαστούμε με ειλικρίνεια, αμεσότητα και μεθοδικότητα, αφού η έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι πια προ των πυλών.

Η δημοτική παράταξη «Ξάνθη για ΟΛΟΥΣ» σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επισκεφθεί ΟΛΕΣ τις Σχολικές Μονάδες του Δήμου και θα συνομιλήσει με τους Διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς, αλλά και το νέο προσωπικό καθαριότητας των σχολείων για ανάγκες και τυχόν προβλήματα που ενδεχομένως παρατηρηθούν κατά τη διάρκεια του νέου σχολικού έτους.

Σάββας Μελισσόπουλος
«Ξάνθη για ΟΛΟΥΣ»



Δεν υπάρχουν σχόλια