GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[Συναντήσεις Ντόρας στη Ξάνθη με «χτυπητές» απουσίες Δεν προσκλήθηκαν οι Δήμαρχοι Αβδήρων και Τοπείρου, συνάντηση με τον Αλέξανδρο Κοντό!]

Στην Ξάνθη βρέθηκε την Κυριακή, ολοκληρώνοντας την τριήμερη επίσκεψη στη Θράκη η Πρόεδρος της αρμόδιας Διακομματικής Επιτροπής Ντόρα...


Στην Ξάνθη βρέθηκε την Κυριακή, ολοκληρώνοντας την τριήμερη επίσκεψη στη Θράκη η Πρόεδρος της αρμόδιας Διακομματικής Επιτροπής Ντόρα Μπακογιάννη. Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η απουσία των Δημάρχων Αβδήρων και Τοπείρου που δεν προσκλήθηκαν στη σύσκεψη του Δημαρχείου Ξάνθης όπου εμφανίστηκε μόνο ο Δήμαρχος Μύκης Ντελή Ριτβάν υπό την "προστασία" του Δήμαρχου Τσέπελη, ενώ δεν προσκλήθηκαν στη σύσκεψη του ΕΒΕ Ξάνθης μαζί με τα Επιμελητηρια Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας, τόσο η Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ν.Ξάνθης αλλά και ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης. Μάλιστα η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ν. Ξάνθης Μαίρη Τσιακίρογλου δεν έκρυψε την έντονη δυσφορία και αγανάκτησή της, ενώ σε σχετική ερώτησή μας αν σε αυτό ευθύνεται το Επιμελητηριο ή το γραφείο της Ντόρας, είπε οτι δεν γνωρίζει.

Το πρωί Κυριακής Ντόρα Μπακογιάννη επισκέφθηκε το Δήμο Ξάνθης σε μια συνάντηση που έγινε μετά απο... "πιέσεις" πολιτικών παραγόντων και άλλαξε το πρόγραμμά της, αφού αρχικά επρόκειτο να πάει στην Ορεινή Περιοχή, ενώ εντύπωση προκάλεσε η απόφασή της να μην επισκεφθεί ούτε τον Μητροπολίτη Ξάνθης, ούτε και και το Νόμιμο Μουφτή Ξάνθης. Σημειώνεται οτι ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ απο το Δημαρχείο Ξάνθης τόσο ο Δήμαρχος Αβήρων Γιώργος Τσιτιρίδης όσο και ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου, προφανώς γιατί δεν θα προσκλήθηκαν απο τον Δήμαρχο Τσέπελη που ωστόσο είχε συνεχώς απο δίπλα τον Δήμαρχο Μύκης Ντελή Ριτβάν τον οποίο προσπάθησε να περάσει στη Ντόρα ως έναν "καλό και εργατικό Δήμαρχο με τον οποίο έχει άριστο συνεργάτη και στηρίζει τη Νέα Δημοκρατία..."

Αμέσως μετά η Ντόρα Μπακογιάννη με το Επιτελείο της και τους βουλευτές που την συνόδυεαν πήγαν για έναν καφέ στο Φρατέλι (κάτω απ το Επιμελητήριο Ξάνθης), όπου η πρώην Υπυοργός είχε συνάντηση με τον πρώην Υπουργό Αλέξανδρο Κοντό με τον οποίο και κουβέντιασαν τα αγροτικά θέματα της περιοχής και ζήτησε την συμβολή του ια το ΑΓΡΟΤΙΚΟ πρόγραμμα της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη. Όλη την ώρα που η Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής κάθισε στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, συζήτησε θέμα της περιοχής με τον Αλέξανδρο Κοντό απο τον οποίο ζήτησε να έχουν συνάντηση την ερχόμενη Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη στο ΕΒΕ Ξάνθης όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της Θράκης και γενικότερα της Περιφέρειας ΑΜΘ ενώ λήφθηκε και η απόφαση της σύστασης εντός της Διακομματικής Επιτροπής, μιας ειδικής ομάδας αντικείμενο της οποίας θα είναι η αγροτική ανάπτυξη της περιοχής (σ.σ. Γι' αυτό άλλωστε και η έγινε η συνάντηση με τον Αλέξανδρο Κοντός που θα έχει και συνέχεια...), ενώ σε δηλώσεις της η κα. Μπακογιάννη έκανε μια εκτενή αναφορά στα θέματα που συζητήθηκαν.

Σε κάθε περίπτωση, θα περάσουν τουλάχιστον έξι μήνες μέχρο να υπάρξει το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης, κάτι άλλωστε που το επεσήμανε κατά τη διάρκεια της τριήμερης περιοδείας της στη Θράκη και η ίδια η κα. Μπακογιάννη.

Όλα τα επιμελητήρια άλλωστε όπως και οι σύλλογοι αλλά και απλοί πολίτες, θα κάνουν χρήση της πλατφόρμας, θα καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι 31 Οκτωβρίου. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η επεξεργασία τους από τις ομάδες της Επιτροπής ώστε να έχουμε σύντομα τα αποτελέσματα.όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης θα εισηγηθούμε τη δημιουργία μιας ειδικής ομάδας εργασίας για την αγροτική ανάπτυξη η οποία είναι κομβικής σημασίας για την ανάπτυξη της περιοχής, τόνισε η Πρόεδρος της Διακομμοματικής Επιτροπής.

Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία του Δήμαρχου Μύκης Ντελή Ριτβάν που συνόδευε παντού τον Δήμαρχο Τσέπελη ενώ όλη τη διάρκεια που η Ντόρα συζυτηούσε με τον Αλέξανδρο Κοντό στο Φρατέλι, είχαν συνεχώς κουβέντα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσείν Ζεϊμπέκ προφανώς για το θέμα που έχει ανοίξει στο Δήμο Μύκης με τα "έργα" και τα ...εντάλματα του Δήμου Μύκης!












Δεν υπάρχουν σχόλια