GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[Περιφερειακή Σύνθεση: “Παρωδία” χαρακτηρίζει την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ]

Την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, για άλλη μία φορά, παρακολουθήσαμε μία συνεδρίαση – παρωδία με ευθύνη της του Περιφερειάρχη και της διοίκη...


Την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, για άλλη μία φορά, παρακολουθήσαμε μία συνεδρίαση – παρωδία με ευθύνη της του Περιφερειάρχη και της διοίκησης της Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Η παράταξή μας, προκάλεσε την συγκεκριμένη συνεδρίαση θέτοντας πέντε θέματα ουσίας, που θα έπρεπε να είχαν συζητηθεί εδώ και μήνες στο ύψιστο πολιτικό όργανο της Περιφέρειας. Ο κύριος Μέτιος με τους συνεργάτες του, προκειμένου να κρύψουν την ένδεια τους, «παραγέμισαν» την διάταξη με 17 επιπλέον θέματα, πολλά εκ των οποίων προσπάθησαν να τα «περάσουν» εφαρμόζοντας πολιτικάντικους τακτικισμούς που περιποιούν ντροπή για τον θεσμό της αυτοδιοίκησης.

Σε πολιτικό επίπεδο, για άλλη μία φορά ακούσαμε τον Περιφερειάρχη σε λόγους κενούς περιεχομένου, αφού κατά την προσφιλή του συνήθεια επιφυλάχθηκε απαντήσεων σε επόμενες συνεδριάσεις, μόνο που τα προβλήματα συμβαίνουν ΤΩΡΑ, ΣΗΜΕΡΑ, ΧΘΕΣ. Στη συνεδρίαση, ο ίδιος ο Περιφερειάρχης παραδέχτηκε ότι όσον αφορά την απορρόφηση του ΠΕΠ, η ΑΜΘ κατατάσσεται «11η ανάμεσα στις 13 Περιφέρειες» αναγνωρίζοντας το μείζον πρόβλημα και λέγοντας ότι υπάρχει υστέρηση στο συγκεκριμένο θέμα. Μόνο που δεν αναλογίστηκε τι σημαίνει αυτό για την κοινωνία και τους πολίτες.

Δεν αναγνωρίζουμε στον Περιφερειάρχη την πολυτέλεια να ροκανίζει χρόνο σε βάρος των αναγκών της περιοχής μας, σε βάρος του μόχθου των εργαζομένων, σε βάρος του άγχους των επιχειρηματιών, σε βάρος των απαιτήσεων των πολιτών.

Την ώρα που οι Περιφέρειες της Ελλάδας η μία μετά την άλλη «αντιγράφουν» την καλή πρακτική οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων που κόμισε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο κύριος Μέτιος ετοιμάζει «ένα διαφορετικό πρόγραμμα από αυτό του Τζιτζικώστα», αλλά δεν μας δίνει λεπτομέρειες επ’ αυτού, παρά μόνο μας είπε ότι έχει ανακοινώσει τη σχετική πρόθεση του στις 22 Ιουνίου! Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης δεν τοποθετήθηκε καν γι’ αυτό το θέμα.

Ζητήσαμε σαφείς απαντήσεις για τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της ΟΧΕ Πολιτισμού η οποία έχει προκηρυχθεί τον Οκτώβριο του 2016 (!!!) και αντί αυτών, εισπράξαμε ύβρεις και είδαμε «τη μπάλα να φεύγει στην κερκίδα».
Ετέθη σοβαρό ζήτημα για την κτηνοτροφική οικονομία της Περιφέρειας μας και ο κύριος Μέτιος αρκέστηκε να πει ότι σχεδιάζει συνεδρίαση του οργάνου σε δύο ή τρεις μήνες από σήμερα, χωρίς να τον ενδιαφέρει η έως τότε επιβίωση των κτηνοτρόφων μας.

Ζητήσαμε τη σύνταξη ολοκληρωμένου πλαισίου προτάσεων προς τη Διακομματική Επιτροπή για την «Ανάπτυξη της Θράκης» και είδαμε την πλήρη ασυνεννοησία του Χρήστου Μέτιου με τον Κωστή Σιμιτσή με τον δεύτερο να «σέρνει» τον Περιφερειάρχη σε συνθηκολόγηση, προκειμένου – προφανώς- να μην διαρραγεί η εύθραυστη διοικητική τους ισορροπία.


Δεν υπάρχουν σχόλια