GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[Μήπως η Νέα Δημοκρατία πυροβόλησε τα πόδια της φορώντας μάσκα;]

Σε ένα πολύ μεγάλο φιάσκο εξελίχθηκε η έναρξη της σχολικής χρονιάς τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με τη διανομή μασκών στους μαθητέ...


Σε ένα πολύ μεγάλο φιάσκο εξελίχθηκε η έναρξη της σχολικής χρονιάς τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με τη διανομή μασκών στους μαθητές για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Οι μάσκες που δόθηκαν στην πλειοψηφία των μαθητών/τριών (αν όχι στο σύνολο) είναι υπερμεγέθεις, όπερ σημαίνει ότι δεν προσφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι φυσικά η προστασία του προσώπου.

Οι μάσκες δημιούργησαν μάλλον αστείες εικόνες με παιδικά προσωπάκια εντελώς κρυμμένα πίσω από τις υφασμάτινες μάσκες και τους γονείς να «τρολάρουν» χωρίς έλεος στα social media.

Πέρα από την κωμική διάσταση της κατάστασης όμως, αυτό που είναι προφανές είναι ότι κάτι δεν πήγε καλά με τις μάσκες και αν σκεφτεί κανείς την επιμονή του Υπουργείου Παιδείας στην αναγκαιότητα της χρήσης τους, μάλλον διακρίνει μία αντίφαση.

Ακόμη και αν η διανομή τόσο μεγάλων μασκών οφείλεται σε κάποιο λάθος, αυτό θα πρέπει να διορθωθεί το συντομότερο δυνατό και οπωσδήποτε να αναληφθεί η ευθύνη από κάποιον, κάποιον ή κάποιους/ες ώστε να αποσοβηθούν οι αντιδράσεις που έχουν ήδη ξεσπάσει.

Μιας και οι XL μάσκες είναι χιλιάδες η σκέψη που μοιράζονται όλο και περισσότεροι χρήστες του Διαδικτύου είναι ότι η προμήθεια τους έγινε πρόχειρα και με βάση αυτό στήνονται διαφόρων τύπων αφηγήματα, ενώ η αποτυχία αποτελεί και ένα ακόμη όπλο στη φαρέτρα του αντιμασκικού κινήματος που υποστηρίζει σθεναρά ότι τα παιδιά δεν πρέπει να φορούν μάσκα στο σχολείο (αλλά και πουθενά αλλού).

Έως αυτή την ώρα πάντως, δεν έχει υπάρξει κάποιο σχόλιο από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για το αλαλούμ που επικράτησε αν και για την ιστορία αξίζει να σημειώσουμε ότι στην πλειοψηφία τους οι γονείς έστειλαν τα παιδιά τους στα σχολεία με μάσκες που είχαν ήδη αγοράσει ιδίοις εξόδοις. Πλην όμως, αυτό δεν μπορεί να είναι απαιτητό καθολικά, καθώς όσο κι αν κάνει εντύπωση σε ορισμένους, υπάρχουν οικογένειες που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στο έξοδο της προμήθειας «σχολικών» μασκών.

Εν αναμονή απαντήσεων…


Δεν υπάρχουν σχόλια