GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ: Το κορωνο-ωράριο να εφαρμόζεται ανά Δήμο]

Δεκτό έγινε από το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ το ψήφισμα του Σωματείου Εστίασης της Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με το οποίο οι καφεστιάτο...


Δεκτό έγινε από το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ το ψήφισμα του Σωματείου Εστίασης της Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με το οποίο οι καφεστιάτορες ζητούσαν το ωράριο λειτουργίας στην Εστίαση λόγω κορωνοϊού, να μην εφαρμόζεται σε ολόκληρη την Περιφέρεια, αλλά μόνο σε όποιον Νομό εμφανίζονται πολλά κρούσματα (αν εμφανίζονται).

Το ψήφισμα κατατέθηκε στο Σώμα από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Θοδωρή Περεντίδη και στην αρχική του μορφή υποστήριζε ότι το «ωράριο» πρέπει να εφαρμόζεται ανά Νομό και όχι συνολικά. Εν τέλει όμως, το ψήφισμα τροποποιήθηκε μετά από παρεμβάσεις του Χρήστου Χατζηπέμου και του Χριστόδουλου Τοψίδη ώστε η εφαρμογή του «ωραρίου» να αφορά Δήμους στους οποίους καταγράφονται πολλά κρούσματα.

Υπενθυμίζεται ότι για περισσότερο από ένα μήνα τα καταστήματα Εστίασης στην Περιφέρεια ΑΜΘ υποχρεώνονται να κλείνουν ακριβώς τα μεσάνυχτα και αυτό έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των επαγγελματιών του χώρου, καθώς εκτιμούν ότι το μέτρο αυτό είναι άδικο για τις περιοχές όπου το επιδημιολογικό φορτίο είναι χαμηλό, άσχετα αν σε γειτονικούς Νομούς είναι υψηλό.

Σημειώνεται ακόμη ότι ο κος Περεντίδης είπε πως το ψήφισμα θα κοινοποιηθεί από το Σωματείο Εστίασης στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα κάνουν οι επαγγελματίες της Εστίασης ανά την Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια