GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[FSRU Αλεξανδρούπολης: Παρουσία Κ. Μητσοτάκη και Μ. Μπορίσοφ οι υπογραφές για τη συμμετοχή της Bulgartransgaz στο σημαντικό ενεργειακό έργο]

Νέα εποχή στον ενεργειακό χάρτη της Ελλάδας και το ρόλο που θα παίξει η χώρα μας μέσω του FSRU Αλεξανδρούπολης.


Νέα εποχή στον ενεργειακό χάρτη της Ελλάδας και το ρόλο που θα παίξει η χώρα μας μέσω του FSRU Αλεξανδρούπολης.

Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου, στις 12:30 στο Ζάππειο Μέγαρο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί μαζί με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, στην τελετή υπογραφής για τη συμμετοχή της βουλγαρικής εταιρείας Bulgartransgaz στο έργο του Τερματικού Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου Αλεξανδρούπολης.


Το έργο που αναπτύσσεται και υλοποιείται από την GASTRADE, είναι κομβικής σημασίας καθώς πρόκειται να εξασφαλίσει νέες ποσότητες φυσικού αερίου για την εξυπηρέτηση της ελληνικής και περιφερειακής αγοράς των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Το FSRU Αλεξανδρούπολης αποτελεί το θεμέλιο λίθο για την ίδρυση ενός hub φυσικού αερίου στην περιοχή αφού έρχεται να συμπληρώσει το παζλ του κάθετου διαδρόμου ως η υποδομή που θα γεμίσει με αέριο από πολλές και διαφορετικές πηγές τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό IGB, την υπόγεια αποθήκη της Καβάλας και το εθνικό σύστημα μεταφοράς εξασφαλίζοντας απρόσκοπτη ροή ενέργειας για την ελληνική και περιφερειακή αγορά.

Μετά την τελετή υπογραφής, ο πρωθυπουργός θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Βούλγαρου πρωθυπουργού και των δύο αντιπροσωπειών.


Δεν υπάρχουν σχόλια