GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών από τον Έβρο: Δεν υπήρξε κανένας δισταγμός να ενισχύσουμε την Ελλάδα]

Στο Στρατιωτικό Φυλάκιο 1, στις Καστανιές του Έβρου, μετέβησαν ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Καρλ Νεχάμερ, καθώς και τα μέλη της...


Στο Στρατιωτικό Φυλάκιο 1, στις Καστανιές του Έβρου, μετέβησαν ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Καρλ Νεχάμερ, καθώς και τα μέλη της αυστριακής αντιπροσωπείας, μαζί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, και τον αναπληρωτή υπουργό, Γιώργο Κουμουτσάκο.

Μετά την ενημέρωση για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα κατά μήκος του Έβρου, ακολούθησαν δηλώσεις των υπουργών.


Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Χρυσοχοΐδης, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Νέχαμερ, αποκάλυψε έναν άγνωστο διάλογο Τούρκου με Ευρωπαίο αξιωματικό, ενώ επισήμανε πως «είμαστε υπερήφανοι που η μακρά διαδικασία συνειδητοποίησης αυτής της κοινής ευρωπαϊκής πατρίδας άρχισε στη χώρα μου στον Έβρο».

Ο Κ. Νέχαμερ αφού εξήρε την συνεργασία στον τομέα ασφάλειας των δύο χωρών αναφέρθηκε στα γεγονότα του Μαρτίου, τονίζοντας: «Δεν υπήρξε καμία αμφιβολία και κανένας δισταγμός στην αυστριακή κυβέρνηση, στον καγκελάριο μας, κ. Κουρτς, και σε εμένα ως υπουργό Εσωτερικών δεν υπήρξε κανένας δισταγμός να ενισχύσουμε την Ελλάδα.

Σε αυτή τη δύσκολη φάση η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν ζει μόνο από λέξεις αλλά ζει από πράξεις. Αλλά δεν επρόκειτο μόνο γι’ αυτό. Ήταν ότι έπρεπε να δώσουμε και ένα σαφές μήνυμα προς την κατεύθυνση της Τουρκίας πως δεν θα εγκαταλείψουμε κανέναν μόνο του, είμαστε όλοι μαζί από κοινού, θα πρέπει να προστατεύσουμε τα σύνορα και αυτό σημαίνει ότι υποστηρίζουμε κατά αυτό τον τρόπο και τα σύνορα της Αυστρίας».

Ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε: «Και τώρα κάτι το οποίο είναι επικίνδυνο, πάλι η Τουρκία έρχεται με πίεση εις βάρος της Ελλάδας και όπως είδαμε παράνομοι μετανάστες χρησιμοποιούνται προς την κατεύθυνση αυτή και επίσης γίνεται χρήση οργανωμένης προπαγάνδας κατά της Ελλάδος και εις βάρος της Ελλάδας, εσφαλμένα fakenews κατά του Λιμενικού Σώματος κατά των προσπαθειών της Ελλάδας να προστατεύσει τα ευρωπαϊκά σύνορα».

Επίσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρθηκε στη βοήθεια της Αυστρίας προς την Ελλάδα για την πίεση προσφυγικών ροών που δέχεται η χώρα μας.

«Με τον πρωθυπουργό, τον κ. Μητσοτάκη, μιλήσαμε επίσης για το θέμα των προσφύγων στα σύνορα και είπαμε ποιες μελλοντικές στρατηγικές μπορούμε να αναπτύξουμε στην εταιρική αυτή σχέση ασφαλείας μεταξύ των κρατών μας και εγώ ως υπουργός Εσωτερικών είπα ότι μπορούμε να διαθέσουμε 2.000.000 ευρώ, ώστε να ενισχύσουμε την κατάστασή επιτόπου στο θέμα της ιατρικής υποστήριξης των ανθρώπων στα σύνορα. Εδώ πρόκειται και μία ανάγκη συστημικής συνεργασίας και η Αυστρία είναι πρόθυμη να συνεργαστεί».

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης οι δύο αντιπροσωπείες επισκέπτονται τον Έβρο, όπου θα επιθεωρήσουν τις δυνάμεις της Frontex που περιπολούν στα σύνορα.


Δεν υπάρχουν σχόλια