GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[Ιός Δυτικού Νείλου: Νέα κρούσματα στην Ξάνθη]

Στη Βόρεια Ελλάδα καταγράφονται κυρίως τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, ο οποίος προς το παρόν έχει περιορισμένη κυκλοφορία στ...


Στη Βόρεια Ελλάδα καταγράφονται κυρίως τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, ο οποίος προς το παρόν έχει περιορισμένη κυκλοφορία στη χώρα.

Στα πέντε έφθασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη, ενώ τρεις είναι οι δήμοι της περιφέρειας που έχουν μολυνθεί από τον ιό. Τα περισσότερα εντοπίζονται στο Δήμο Τοπείρου, που μετρά τρεις καταγεγραμμένους ασθενείς, ενώ ακολουθούν οι Δήμοι Ξάνθης και Αβδήρων, με ένα κρούσμα.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ανησυχία -εκτός από την εξάπλωση του ιού στην περιοχή- είναι και το γεγονός πως και τα πέντε περιστατικά αφορούν σε ασθενείς με σοβαρά συμπτώματα από τον ιό, καθώς παρουσιάζουν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου ανέρχονται σε εφτά, καθώς εκτός από την Ξάνθη που έχει τα περισσότερα κρούσματα ακολουθεί και η Καβάλα με το Δήμο Νέστου με ακόμα δύο κρούσματα του ιού. 

Σε ολόκληρη τη χώρα ο αριθμός των ασθενών που έχουν νοσήσει ανέρχονται στους 39, ενώ έξι είναι μέχρι στιγμής οι νεκροί.


Δεν υπάρχουν σχόλια