GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[Κακοσμία των ποδιών: Πώς θα την αντιμετωπίσετε]

Η εφίδρωση είναι μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού μας στις υψηλές θερμοκρασίες, ειδικά το καλοκαίρι.


Η εφίδρωση είναι μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού μας στις υψηλές θερμοκρασίες, ειδικά το καλοκαίρι.
Άλλοι ιδρώνουν πολύ, άλλοι λιγότερο, αλλά όταν ο ιδρώτας συνοδεύεται από δυσοσμία είναι ενοχλητικός. Εάν τα πόδια σας μυρίζουν αυτοί οι τρόποι θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από την κακοσμία…

Πλένετε τα πόδια σας τακτικά: Η πηγή της κακοσμίας είναι το ισοβαλερικό οξύ, ένα λιπαρό οξύ το οποίο εκλύεται από τον ιδρώτα. Πλύνετε σωστά τα πόδια σας, όχι κάνοντας απλώς ντους, αλλά χρησιμοποιώντας μια λεκάνη για να κάνετε ποδόλουτρο. Επίσης είναι σημαντικό να πλένετε τα πόδια σας με αντισηπτικό ή αντιβακτηριδιακό σαπούνι, που εμποδίζει την ανάπτυξη βακτηρίων. Μην ξεχνάτε να στεγνώνετε πολύ καλά τα πόδια σας μετά το πλύσιμο.

Φοράτε δερμάτινα παπούτσια και βαμβακερές κάλτσες: Το περιβάλλον στο οποίο ζουν τα βακτήρια είναι κάτι που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Οι κάλτσες και τα παπούτσια είναι το καλύτερο περιβάλλον για την ανάπτυξη των βακτηρίων που προκαλούν κακοσμία, γιατί είναι σκοτεινό και υγρό. Φοράτε καθαρές βαμβακερές κάλτσες επειδή απορροφούν καλύτερα τον ιδρώτα. Βεβαιωθείτε ότι περιέχουν τουλάχιστον 70% βαμβάκι ή είναι 100% βαμβακερές.

Φοράτε, επίσης, παπούτσια από δέρμα, ανοιχτά ή σαγονιάρες. Μείνετε μακριά από τα παπούτσια που περιέχουν συνθετικό δέρμα, γιατί επιδεινώνουν την κακοσμία. Ακόμα, φροντίζετε να αλλάζετε τακτικά παπούτσια. Μη φοράτε ποτέ το ίδιο ζευγάρι δύο ημέρες στη σειρά, καθώς δεν προλαβαίνει να αναπνεύσει και συσσωρεύονται βακτήρια και οσμές. Ένα διάλειμμα 24 ωρών συνιστάται για να μειωθεί η κακοσμία.

Χρησιμοποιήστε ένα αποσμητικό ποδιών ή μαγερική σόδα: Τα αποσμητικά περιέχουν συνήθως χλωροϋδρικό αργίλιο, το οποίο μειώνει τον ιδρώτα των ποδιών. Αντί για τη χρήση αποσμητικού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μαγειρική σόδα. Εφαρμόστε μια ικανή ποσότητα στα παπούτσια σας και τα πόδια σας. Με αυτόν τον τρόπο θα αντιμετωπίσετε την έντονη κακοσμία και την εφίδρωση.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε…

Πιπερόριζα: Η πιπερόριζα είναι ένα φυτό με αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Βοηθάει στην καταπολέμηση της έντονης κακοσμίας, στην εφίδρωση του ποδιού και στη χαλάρωση του. Τρίψτε λίγη ρίζα και βράστε την σε ένα λίτρο νερό για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, κάντε απαλό μασάζ στα πόδια σας και θα δείτε άμεσα την διαφορά.

Φασκόμηλο: Το φασκόμηλο επίσης έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, που απομακρύνουν τον κίνδυνο εφίδρωσης των ποδιών. Τοποθετήστε ξερά φύλλα φασκόμηλου στα παπούτσια σας ή τοποθετήστε τα πόδια σας σε ένα μίγμα με φασκόμηλο και μουλιάστε τα για 15 λεπτά. Θα δείτε αμέσως διαφορά.

Μέντα, λεμόνι και δεντρολίβανο: Αυτά τα τρία αυτά συστατικά μαζί κάνουν την καλύτερη δουλειά στην αποφυγή της κακοσμίας στα πόδια. Την εξαλείφουν τελείως και, επίσης, μειώνουν την εφίδρωση των ποδιών και τα καθιστούν ενυδατωμένα και υγιή.


Δεν υπάρχουν σχόλια