GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[Παραιτήσεις και εσωτερικά παράπονα στη διοίκηση Μέτιου;]

Τα παράπονα για την έλλειψη οποιασδήποτε ενέργειας υποστήριξης του τουρισμού στην Περιφέρεια είναι πολλά και ιδιαίτερα από τους ξενοδό...


Τα παράπονα για την έλλειψη οποιασδήποτε ενέργειας υποστήριξης του τουρισμού στην Περιφέρεια είναι πολλά και ιδιαίτερα από τους ξενοδόχους. Αποδέκτης των παραπόνων και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κος Θανάσης Τσώνης. Ο 40χρονος πολιτικός προσπαθεί πλην όμως βρίσκει κλειστές πόρτες στο γραφείο του Περιφερειάρχη και δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως θέλει. Για αυτό και υπάρχει αυτή η απραξία. Αυτά σύμφωνα με λεγόμενα του όπως μας μεταφέρθηκαν από συνομιλητές του.

Η ενόχληση του κου Τσώνη από τις συμπεριφορές αυτές έφθασαν μέχρι του σημείου να θέσει την παραίτηση του από τη θέση του θεματικού αντιπεριφερειάρχη στη διάθεση του Περιφερειάρχη. Αφορμή για αυτό, το κλείσιμο των οδικών συνοριακών διαβάσεων, όπως ο ίδιος φέρεται να έχει εκμυστηρευτεί σε ανθρώπους του τουρισμού της ΠΑΜΘ. Χαρακτηριστικό γεγονός είναι ότι αγνόησε τον κο Χρήστο Μέτιο, παρακάμπτοντας, τη θεσμική ιεραρχία της Περιφέρειας και απηύθυνε προσωπική επιστολή για το ζήτημα, στον Πρωθυπουργό κο Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι : …«Η απόφαση να κλείσουν τα σύνορα (Νυμφαίας, Ορμένιου, Εξοχής) για τους τουρίστες μας φαίνεται ακατάληπτη.»… . Την ίδια στιγμή ο κος Περιφερειάρχης διατηρούσε μία πιο ήπια στάση, για το ζήτημα.

Δεν ξέρουμε κατά πόσο έχει υψώσει το ανάστημα του απέναντι στον Περιφερειάρχη του ο κος Τσώνης ή απλά αυτά που λέει είναι για να δικαιολογηθεί ο ίδιος μεταφέροντας τις ευθύνες για την έλλειψη τουριστικής προβολής στο Χρήστο Μέτιο. Αυτό θα πρέπει να το ξεκαθαρίσει ο ίδιος ώστε να μην αιωρούνται φήμες.

Παράλληλα είναι φανερές οι φιλοδοξίες του για το επόμενο βήμα στην πολιτική του καριέρα, να καταλάβει την καρέκλα του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης. Είναι πιθανό όλες αυτές οι ενέργειες και τα λεγόμενα του καθώς και η δημοσιότητα που του προσφέρει η θέση του θεματικού αντιπεριφερειάρχη τουρισμού να αποτελούν τμήμα του πολιτικού σχεδιασμού του να χτίσει ένα ανεξάρτητο προφίλ με θετικό αποτύπωμα τοπικά, φορτώνοντας ότι αρνητικό ή όποια κριτική σε άλλους, εν προκειμένω στον άνθρωπο που τον ανέδειξε πολιτικά, ώστε στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές να αποτελέσει το φαβορί για τη θέση του Δημάρχου της πρωτεύουσας του Νομού Έβρου.

Δεν γνωρίζουμε εάν ο χαρακτηρισμός ‘’ακατάληπτη’’, ενόχλησε τον κο Πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του. Ακατάληπτή όμως μπορεί να χαρακτηριστεί η αρνητική συμπεριφορά ανθρώπων προς αυτούς που τους ευεργέτησαν και τους ανέδειξαν. Οι κοινές παρέες και συζητήσεις με ποικίλα θέματα που αφορούν στο μέλλον, με τον έτερο Εβρίτη, αρχηγό της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια, κο Χριστόδουλο Τοψίδη μπορεί να έχουν παίξει και αυτές το ρόλο τους. Είναι κάτι που και αυτό κουβεντιάζεται στην Αλεξανδρούπολη με θετικές και αρνητικές προεκτάσεις.

Δεν γνωρίζουμε εάν ο Χρήστος Μέτιος όντως ‘’φρενάρει’’ δράσεις τουριστικής προβολής και εμποδίζει τον κο Τσώνη να παράξει έργο, όμως και έτσι να ήταν όφειλε ο κος Θανάσης Τσώνης να δείχνει μεγαλύτερο σεβασμό και να προστατεύει τον άνθρωπο στον οποίο οφείλει την αναγνωρισιμότητα που απέκτησε και του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει γυρολόγος των τηλεοπτικών εκπομπών και τουρίστας με ονοματεπώνυμο κάθε σαββατοκύριακο αλλά και να μπορεί να στέλνει επιστολές με θεσμική ιδιότητα ακόμη και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Είναι γνωστό ότι τα πολιτικά ξεπετάγματα δεν έχουν αξία. Αυτό που καθιερώνει ένα πολιτικό είναι η διάρκεια και αυτήν μόνο ο Χρήστος Μέτιος μπορεί να του την εξασφαλίσει, γιατί μπορεί πολύ εύκολα να μετατραπεί κάποιος από Δήμαρχος, κλητήρας που λέει και ο σοφός λαός μας.

Θα συμβουλεύαμε τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη τουρισμού, σε αυτή την πρώτη θητεία του να στρέψει τις δυνάμεις του στην παραγωγή έργου και όχι στην προσωπική του προβολή. Ο κόσμος μπορεί να μην μιλάει πολύ αλλά καταλαβαίνει πολλά. Από την άλλη ο κος Χρήστος Μέτιος θα πρέπει να βρει επιτέλους ένα βηματισμό επιλέγοντας συνεργάτες που θα τον βοηθάνε και δεν θα του βάζουν τρικλοποδιές. Σε αυτό έχει ευθύνη ο ίδιος και δυστυχώς είναι εις βάρος των πολιτών της ΠΑΜΘ. Ο πρώτος χρόνος της νέας θητείας του σχεδόν πέρασε και δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για σφάλματα πλέον.


Δεν υπάρχουν σχόλια