GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[Τα σωστά βήματα για την συντήρηση των κιλών που έχεις χάσει πρόσφατα]

Πολλές φορές μετά από σκληρή διατροφή και γυμναστική καταφέρνουμε να χάσουμε τα κιλά που θέλουμε, όμως το δυσκολότερο κομμάτι ξεκινά μ...


Πολλές φορές μετά από σκληρή διατροφή και γυμναστική καταφέρνουμε να χάσουμε τα κιλά που θέλουμε, όμως το δυσκολότερο κομμάτι ξεκινά μετά, καθώς θα πρέπει να κάνουμε συντήρηση για να παραμείνουν σε αυτό το βάρος.
«Σε πρώτη φάση θέλω να επισημάνω ότι είναι πολύ σημαντικό να μην παραλείψετε αυτό το στάδιο! Από την εμπειρία μου, αρκετοί βαριόσαστε σε αυτή τη φάση να συνεχίσετε και ακόμα χειρότερα κάποιοι νιώθετε πολύ ευχαριστημένοι από την προσπάθειά σας και θέλετε να επιβραβεύσετε τον εαυτό σας με …φαγητό», τονίζει η Κλειώ Δημητριάδου και συνεχίζει:

«Ήρθε λοιπόν η στιγμή να ζυγίσετε για μια ακόμα φορά τις προτεραιότητες και τα θέλω σας. Είναι πολύ σημαντικό που τα καταφέρετε και ακριβώς επειδή είναι πολύ σημαντικό, θα πρέπει να σεβαστείτε τον κόπο και την προσπάθεια που καταβάλατε».
Θέστε νέους στόχους. Ορίστε το κάθε πότε θα ζυγίζεστε και ποιο θα είναι το επιθυμητό εύρος των κιλών που θα δείχνει η ζυγαριά. Καλύτερα να τα σημειώσετε αυτά τα στοιχεία και να είστε συνεπείς σε ό,τι αποφασίσετε. Θα βοηθούσε πολύ να χρησιμοποιήσετε και ένα ημερολόγιο στο οποίο να καταγράφετε τις επιδόσεις σας. Αυτή η διαδικασία δεν έχει σκοπό να σας αγχώσει αλλά να σας δώσει τον έλεγχο ότι εσείς ορίζετε το βάρος που θέλετε να διατηρήσετε.

Σκεφτείτε ακόμη, ποια χαρακτηριστικά της διατροφής ή της άσκησης, κατά τη διάρκεια της απώλειας βάρους, σας ταίριαξαν και προσπαθήστε να τα υιοθετήσετε και για το υπόλοιπο της ζωής σας. Για παράδειγμα μια συνήθεια που ακούω πως “μένει” είναι η κατανάλωση της σαλάτας ή των φρούτων. Καθ’ όλη της διάρκεια της “δίαιτας” είναι σημαντικό κατά τη γνώμη μου να αναγνωρίζετε τι σας κάνει καλό και να προσπαθείτε να το δείτε σα μια καινούρια καλή συνήθεια και όχι σα μια άχαρη παρένθεση στη ζωή σας. Σκοπός δεν είναι να ξαναγυρίσετε στις κακές σας συνήθειες γιατί αυτό θα σας οδηγήσει ξανά στο σημείο από το οποίο ξεκινήσατε (το γνωστό γεφύρι της Άρτας…)

Θυμηθείτε ακόμη τις περιστάσεις στις οποίες αισθανθήκατε περισσότερο ευάλωτοι κατά της διάρκεια της απώλειας βάρους και οργανωθείτε! Για παράδειγμα αν σας δυσκολεύουν οι βραδινές έξοδοι, φροντίστε να έχετε φάει κάτι ελαφρύ το μεσημέρι αλλά και να μην πάτε εντελώς νηστικοί για να μην πέσετε με τα μούτρα στις ύποπτες λιχουδιές…

Συνεχίστε να πίνετε νερό, να τρώτε μικρά και συχνά γεύματα και να κάνετε έστω και λίγη άσκηση! Επανεντάξτε 2 γλυκάκια μέσα στην εβδομάδα και ακόμη και αν κάποια στιγμή η ζυγαριά ξεφύγει, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια