GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[Στο «αμήν» έχουν φτάσει οι κτηνοτρόφοι της περιοχής με τη συμπεριφορά του αρμοδίου υπουργού]

Δημήτριος Ψεμματάς: «Ο κ. Βορίδης συνεχίζει να μας εμπαίζει…»


Δημήτριος Ψεμματάς:
«Ο κ. Βορίδης συνεχίζει να μας εμπαίζει…»

Για εμπαιγμό του κτηνοτροφικού κόσμου της Περιφέρειας από τον αρμόδιο υπουργό, κ. Μάκη Βορίδη, κάνει λόγο ο Πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Ξάνθης, κ. Δημ. Ψεμματάς, χωρίς να κρύβει την απογοήτευση ταυτόχρονα με την αγανάκτηση που αισθάνεται για το γεγονός ότι, εδώ και οκτώ μήνες, σχεδόν, ο υπουργός μεταθέτει διαρκώς την ημερομηνία συνάντησης με τους εκπροσώπους του κλάδου.

«Ο κύριος Βορίδης εξακολουθεί να μας εμπαίζει και να μας κοροϊδεύει. Το ραντεβού μας από τον Ιούλιο πήγε για τον Αύγουστο κι από τον Αύγουστο για το Σεπτέμβρη…» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Και συνεχίζει, «έχουμε επανειλημμένα μεταφέρει τις θέσεις και τα αιτήματά μας στον κ. Βορίδη. Κι ενώ αρχικά, αμέσως μετά, δηλαδή, που ανέλαβε το υπουργείο, μας δέχθηκε και μάλιστα δεσμεύτηκε να κάνει πράξη τα αιτήματά μας, στην πορεία είδαμε μια διαφορετική συμπεριφορά. Μέχρι σήμερα που μιλάμε δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα από αυτά που ζητήσαμε. Προφανώς, γιατί έχει εστιάσει το ενδιαφέρον του σε άλλους κλάδους, όπως η αλιεία και η μελισσοκομική, γυρίζοντας την πλάτη στον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο της χώρας…».

Πιο αναλυτικά, στα όριά τους έχουν φτάσει οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, δίνοντας καθημερινό αγώνα επιβίωσης, όπως παραδέχεται ο κ. Δημ. Ψεμματάς. Τη στιγμή μάλιστα που ο αρμόδιος υπουργός συνεχίζει να αγνοεί επιδεικτικά βασικά τους αιτήματα, όπως υποχρεωτική σύναψη συμφωνητικών στην πώληση γάλακτος από τους κτηνοτρόφους προς τους μεταποιητές με υποχρεωτική αναγραφή της τιμής πώλησης του γάλατος. Πάταξη ελληνοποιήσεων σε γάλα και κρέας, καθώς και αποζημιώσεις λόγω χαμηλής τιμής για τα αρνιά κατά την περίοδο του Πάσχα. Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο κ. Δημ. Ψεμματάς, ενώ αρχικά είχε συμφωνηθεί το ποσόν της αποζημίωσης να ανέρχεται στα δέκα περίπου ευρώ για κάθε ζωντανό, αυτή έπεσε τελικά στα τέσσερα ευρώ.

Μέχρι στιγμής και παρότι ο υπουργός είχε δηλώσει πως η επόμενη συνάντηση με τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων θα γίνει στην έδρα τους, σε μία από τις δύο πόλεις της Θράκης, Ξάνθη ή Κομοτηνή, δεν έχει δώσει καμία απάντηση αναφορικά με την τελική ημερομηνία διεξαγωγής της συνάντησής τους.

Όπως επισημαίνει ο κ. Δημ. Ψεμματάς, οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε απόγνωση, απαιτούν την άμεση ενεργοποίηση του αρμοδίου υπουργείου για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του κλάδου, όχι μόνον της Περιφέρειας αλλά κι ολόκληρης της χώρας. Με δεδομένο το γεγονός ότι ο πρωτογενής τομέας αποτελεί βασικό πυλώνα της εθνικής οικονομίας, η επίλυση αυτών των προβλημάτων καθίσταται επιτακτική, καταλήγει ο ίδιος.


Δεν υπάρχουν σχόλια