GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[Αυξημένη ετοιμότητα στις στρατιωτικές μονάδες του Έβρου – Στις 5.00 το πρωί της Δευτέρας ξεκινά η ισχύ της τουρκικής NAVTEX]

Ενημέρωση 23.40: Σε εφαρμογή ανάκληση αδειών στις στρατιωτικές μονάδες του Έβρου. Ξεκίνησε η ενημέρωση των αδειούχων


Ενημέρωση 23.40: Σε εφαρμογή ανάκληση αδειών στις στρατιωτικές μονάδες του Έβρου. Ξεκίνησε η ενημέρωση των αδειούχων
Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται από το απόγευμα της Κυριακής οι στρατιωτικές μονάδες σε όλο τον Έβρο, προφανώς λόγω της τουρκικής προκλητικότητας που αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα για θέματα άμυνας militaire.gr, το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis παραμένει αγκυροβολημένο στην Αττάλεια, αν και έχουν απενεργοποιηθεί οι πομποί του με αποτέλεσμα οι ιστότοποι που παρακολουθούν τις κινήσεις των πλοίων ανά τον κόσμο να μην μπορούν να το εντοπίσουν. Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί Navtex από πλευράς Τουρκίας για έρευνες του πλοίου.

Αυτό που περιπλέκει κάπως τα πράγματα, είναι το γεγονός ότι η Τουρκία δεν έχει εκδώσει NAVTEX που να αφορά το συγκεκριμένο ερευνητικό πλοίο, ωστόσο στις πέντε το πρωί της Δευτέρας, τίθεται σε εφαρμογή η NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία και που αφορά στρατιωτικά γυμνάσια με πραγματικά πυρά από το πολεμικό ναυτικό της χώρας, μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.

Τουρκικά μέσα σημειώνουν πως ήδη πολεμικά πλοία της Τουρκίας μεταβαίνουν στην συγκεκριμένη περιοχή, ενώ αντίστοιχα το ελληνικό πολεμικό ναυτικό παρακολουθεί διακριτικά τις κινήσεις στο νότιο Αιγαίο. H NAVTEX των ασκήσεων έχει μικρή χρονική διάρκεια.

Ωστόσο, είναι γνωστό ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγήπ Ερντογάν εξέφρασε δημόσια την αντίθεσή του από την συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, λέγοντας μάλιστα και ότι την θεωρεί «ανύπαρκτη».


Δεν υπάρχουν σχόλια