GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[Κορονοϊός: 269 νέα κρούσματα σήμερα (20/08) στην Ελλάδα]

O ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 269 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώ...


O ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 269 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 7934, εκ των οποίων το 55.3% άνδρες.

Τα 1783 (22.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3658 (46.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ακόμη, 30 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 7 (23.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 46.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 140 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Προκαταρκτική εξέταση για το γηροκομείο στον Εύοσμο
Παράλληλα, προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες σχετικά με τη διασπορά του κορωνοϊού και σε δεύτερο γηροκομείο «Εστία Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης παρήγγειλε τη Πέμπτη ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Άγγελος Βάσσιος.

Σημειώνεται ότι θετικοί σε Covid-19 διαγνώστηκαν 15 ηλικιωμένοι που διέμεναν στο Ιδρυμα «Εστία Παπαγεωργίου» της Iεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως- Σταυρουπόλεως, καθώς και επτά άτομα από το προσωπικό.

Οι 12 από τους ηλικιωμένους νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, οι δύο στο Ιπποκράτειο και ένα άτομο στο Παπανικολάου (οι περισσότεροι με ήπια συμπτώματα), ενώ οι επτά εργαζόμενοι βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και για τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, όπου εντοπίστηκαν 36 κρούσματα κορωνοϊού (33 ηλικιωμένοι-τρόφιμοι, 3 εργαζόμενοι) ενώ έξι από τους ηλικιωμένους που νοσηλεύονται από τις 12 Αυγούστου σε νοσοκομεία της πόλης έχασαν την ζωή τους από επιπλοκές της Covid-19.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Στέφανος Ζαρκαντζιάς από τις 13 Αυγούστου έχει ζητήσει για το γηροκομείο τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, με βάση το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα (Ν. 4619/2019) περί παραβίασης των μέτρων για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας. Μετά τον επανέλεγχο και την ιχνηλάτηση στον οίκο ευγηρίας του Ασβεστοχωρίου τα κρούσματα ανήλθαν σε 42 καθώς ακόμη έξι άτομα βρέθηκαν θετικά.



Δεν υπάρχουν σχόλια