GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[Η Ντόρα Μπακογιάννη έρχεται στη Θράκη στις 26 & 27 Σεπτεμβρίου]

Την ημερομηνία της πρώτης επίσκεψής της στη Θράκη για τις ανάγκες της Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης στην οποία προ...

Την ημερομηνία της πρώτης επίσκεψής της στη Θράκη για τις ανάγκες της Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης στην οποία προεδρεύει, ανακοίνωσε η Ντόρα Μπακογιάννη μέσα από τη συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87.5fm.

Σύμφωνα με όσα είπε η κα Μπακογιάννη θα βρίσκεται στη Θράκη στο διήμερο 26 και 27 Σεπτεμβρίου, και αφού την 1η του ίδιου μήνα θα έχει γίνει συνεδρίαση της Επιτροπής η οποία πλέον θα μπει και στην ουσία (σ.σ. η πρώτη συνεδρίαση που έγινε την Τρίτη ασχολήθηκε κυρίως με διαδικαστικά θέματα).

Λεφτά υπάρχουν;
«Ο στόχος είναι να κάνουμε ένα πόρισμα, να προσφέρουμε στην κυβέρνηση ένα πόρισμα το οποίο να προσφέρει στην κυβέρνηση προτάσεις πολιτικής, εφαρμόσιμες, υλοποιήσιμες και με χρονοδιαγράμματα», σχολίασε η κα Μπακογιάννη, ενώ ερωτώμενη για το πως θα χρηματοδοτηθούν οι τελικές προτάσεις, είπε: «ο πρωθυπουργός επέλεξε να δημιουργήσει αυτή την επιτροπή και μας έδωσε ελάχιστο χρόνο, γιατί έρχεται το μεγάλο χρηματοδοτικό πακέτο που διαπραγματεύτηκε για τη μετά-κόβιντ εποχή, το οποίο είναι ένα άλλο ΕΣΠΑ και άρα με τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, που θα υπάρχουν, θα κοιτάξουμε να κάνουμε μία ιεράρχηση για τα έργα υποδομής, για τα προγράμματα στήριξης επιχειρηματικότητας, καταπολέμησης της ανεργίας κα».

«Θα αξιολογήσουμε και το πόρισμα της προηγούμενης Επιτροπής και από κει και πέρα η Επιτροπή δημιουργεί δύο υπό-ομάδες που η μία θα είναι για τα θεσμικά και η άλλη για τα οικονομικά», είπε επιπλέον η κα Μπακογιάννη, έχοντας ενημερώσει και ότι στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα ανέβει στις αρχές Αυγούστου, θα μπορεί όποιος θέλει (φυσικό πρόσωπο ή φορέας) να ‘ανεβάζει’ προτάσεις, μελέτες, υπομνήματα για τη Θράκη, τα οποία θα ταξινομηθούν και θα αξιολογηθούν.

Γιατί Θράκη, κι όχι ΑΜΘ
Όσο για την απάντηση της στην ερώτηση ‘γιατί η Επιτροπή αφορά μόνο τη Θράκη και όχι την ΑΜΘ’, είναι αυτή: «ο λόγος είναι ότι βασιστήκαμε στην παλιά επιτροπή, που ήταν μόνο για τη Θράκη. Η Θράκη έχει ιδιαιτερότητες λόγω της ακριτικής της θέσης. Βεβαίως η Επιτροπή δεν θα προτείνει τίποτα που θα δημιουργήσει ανισορροπία μεταξύ των νομών της Περιφέρειας ΑΜΘ. Και γι’ αυτό θα συνεργαστούμε και με τα Επιμελητήρια και με τους συναδέλφους της Καβάλας και της Δράμας».

Τέλος, η Ντόρα Μπακογιάννη, αφού αναγνώρισε το κύρος ενός εκάστου μέλους της Επιτροπής, σημείωσε με νόημα ότι «δεν είναι η Διακομματική Επιτροπή της Θράκης αντικείμενο πολιτικής ή κομματικής αντιπαράθεσης. Αν κάποιος πιστεύει ότι είναι ευκαιρία να κάνει κομματική αντιπαράθεση, πιστεύω ότι κάνει λάθος ως μέλος αυτής της επιτροπής».


Δεν υπάρχουν σχόλια