GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[ΕΟΔΥ: 121 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα – Κανένας θάνατος]

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 121 νέα κρούσματα στην Ελλάδα σήμερα. Επιπλέον, ανέφερε ότι δεν έχει καταγραφεί κάποιος θάνατος από κορονοϊό .


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 121 νέα κρούσματα στην Ελλάδα σήμερα. Επιπλέον, ανέφερε ότι δεν έχει καταγραφεί κάποιος θάνατος από κορονοϊό.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, οι νεκροί στην Ελλάδα παραμένουν 209. Συνολικά οι περιπτώσεις του Covid-19 στην Ελλάδα είναι 4.855.

Το «άλμα» των κρουσμάτων, η αγωνία των επιδημιολόγων και η επιστροφή του Τσιόδρα
Τα κρούσματα μετά το lockdown, την άρση των περιορισμών και το «άνοιγμα» του τουρισμού αυξήθηκαν.

Γυρίσαμε όμως πίσω; Εάν βασιστούμε στα λόγια του Νίκου Χαρδαλιά μπορούμε να πούμε πως η επανεμφάνιση του κ. Τσιόδρα συμβολίζει τον «κόκκινο» συναγερμό που έχει σημάνει στη χώρα μας ιδίως μετά τις μολύνσεις από κορονοϊό που επικεντρώνονται στην περιοχή της Αττικής.

Μόνο που τώρα δεν είναι Μάιος. Οι συνθήκες έχουν αλλάξει και ένα νέο καθολικό lockdown φαντάζει αυτή την ώρα ως ένα απίθανο σενάριο.

Οι ελπίδες για τον επανέλεγχο των κρουσμάτων έχουν εναποτεθεί στην προσωπική ευθύνη των πολιτών, στην υπευθυνότητα των επιχειρήσεων που είναι υποχρεωμένες να προστατεύουν το δυναμικό τους και στην καθολική και απαρέγκλιτη χρήση μάσκας. Η καλοκαιρινή ραστώνη κάνει τους πληθυσμούς απείθαρχους και σε κάθε περίπτωση δεν βοηθά στον έλεγχο μιας πανδημίας σε εξέλιξη.

Οι επόμενες ημέρες μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο θα είναι καθοριστικές ιδιαίτερα για την Αττική όπου συγκεντρώνεται περισσότερος από τον μισό πληθυσμό της χώρας.

Εάν η κατάσταση στην Αθήνα επιδεινωθεί η αυστηροποίηση των μέτρων, ακόμη και πέρα από τα όρια της οικονομίας, πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Ενθαρρυντικό πάντως είναι το γεγονός ότι ήδη με τη συμβολή των επιχειρήσεων κανείς δεν μπορεί να μπει σε κλειστό χώρο χωρίς μάσκα. Ο αμελής φτάνει για παράδειγμα στην πόρτα του σούπερ μάρκετ όπου οι υπάλληλοι τον ενημερώνουν πως δεν μπορεί να εισέλθει χωρίς μάσκα.

Το ίδιο συμβαίνει και στα άλλα εμπορικά καταστήματα και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που έρχονται σε επαφή με το κοινό.


Δεν υπάρχουν σχόλια