GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[«Κυρώσεις κατά της Τουρκίας που εξέδωσε NAVTEX για έρευνες ΝΑ του Καστελόριζου εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας», ζητά με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Μανώλης Κεφαλογιάννης]

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή την νέα προκλητική και επιθετική ενέργεια της Τουρκίας κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδ...


Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή την νέα προκλητική και επιθετική ενέργεια της Τουρκίας κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας σε ερώτηση του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά τη λήψη κυρώσεων κατά της τουρκικής πλευράς που εξέδωσε NAVTEX για σεισμικές έρευνες νοτιοανατολικά του Καστελόριζου εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Αναλυτικά η ερώτηση:
«Στην συνέχεια των προκλητικών και επιθετικών ενεργειών της Τουρκίας κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας το τουρκικό πολεμικό ναυτικό εξέδωσε σήμερα NAVTEX για διενέργεια σεισμικών ερευνών νοτιοανατολικά του Καστελορίζου εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Ενώ στην περιοχή πλέει ήδη το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis. Ταυτόχρονα με την έκδοση της συγκεκριμένης NAVTEX τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έκαναν υπερπτήσεις πάνω από το νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελορίζου. Οι τουρκικές προκλητικές και επιθετικές ενέργειες κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος συνεχίζονται παρά την απερίφραστη καταδίκη τους από ευρωπαϊκής πλευράς και όχι μόνο δεν εμπεδώνουν τις σχέσεις καλής γειτονίας και το σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων των γειτονικών χωρών αλλά αυξάνουν το κίνδυνο αποσταθεροποίησης στην περιοχή και διαταράσσουν την ασφάλεια και την ειρήνη.

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:
Είναι σε γνώση της η νέα προκλητική και επιθετική ενέργεια της Τουρκίας κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας;
Σε τι κυρώσεις προτίθεται να προβεί κατά της Τουρκίας που οφείλει να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των γειτόνων της;»


Δεν υπάρχουν σχόλια