GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[Ρεκόρ επισκεψιμότητας στα Στενά του Νέστου φέτος το Καλοκαίρι. Πόλος τουριστικής έλξης για ξένους και ντόπιους κατοίκους, στην μετά lockdown εποχή]

Θωμάς Μίχογλου:


Θωμάς Μίχογλου:
«Διαπιστώνουμε τεράστιο ενδιαφέρον από κατοίκους των οικισμών της γύρω περιοχής, αλλά και από οικισμούς του υπόλοιπου Νομού, το οποίο έχει άμεση σχέση με το γεγονός, ότι οι περισσότεροι δεν θα πάνε διακοπές, προτιμώντας μια εναλλακτική μορφή διασκέδασης, για να γεμίσουν ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο τους…»

Δεν είναι μόνον η παραλιακή ζώνη του Δήμου Τοπείρου που καταγράφει τεράστια επισκεψιμότητα σε καθημερινή βάση. Ένας άλλος τουριστικός πόλος της περιοχής, τα Στενά του Νέστου, προσελκύουν το ενδιαφέρον ξένων και ντόπιων κατοίκων, ιδιαίτερα φέτος το Καλοκαίρι.

Πιο αναλυτικά, μετά τις εξελίξεις που έφερε ο κορονοϊός, όλο και περισσότεροι κάτοικοι του Νομού επιλέγουν για τις καθημερινές τους αποδράσεις την περιοχή του Νέστου, τόσο για να γλιτώσουν τις μετακινήσεις, που κοστίζουν σε χρήμα και ενδεχομένως να μην είναι και τόσο ασφαλείς, όσο και για να θαυμάσουν το φυσικό τοπίο, μακριά από τη βαβούρα της πόλης.


Το τελευταίο χρονικό διάστημα, μάλιστα, που ξεκίνησε η περίοδος των αδειών, σημείο αναφοράς και δη καλοκαιρινός προορισμός έχει καταστεί για πολλούς συμπολίτες μας ο ποταμός Νέστος και η ευρύτερη περιοχή του. Ένας πραγματικός θησαυρός της φύσης στην μετά lockdown εποχή, όταν οι περισσότεροι θα στερηθούν τις διακοπές τους, επιλέγοντας πιο ασφαλείς λύσεις, στο πλαίσιο μονοήμερης εκδρομής, κυρίως τα Σαββατοκύριακα. Δεν υπερβάλλουν καθόλου, όσοι αποκαλούν την περιοχή επίγειο παράδεισο, αφού μεταξύ άλλων προσφέρει στους επισκέπτες της «ανάσα» δροσιάς για τις πολύ ζεστές ημέρες του Καλοκαιριού.

«Πόλος έλξης για πολλούς επισκέπτες έχουν εξελιχθεί φέτος τα Στενά του Νέστου, όχι μόνον τα Σαββατοκύριακα- που γίνεται το αδιαχώρητο- αλλά και τις καθημερινές. Πολλοί γονείς με τα παιδιά τους επισκέπτονται την περιοχή για να κάνουν τα μπάνια τους, αλλά και να περάσουν ώρες ξεγνοιασιάς μέσα στη φύση, μακριά από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Δεν είναι, βέβαια, λίγοι και οι εκδρομείς από άλλες περιοχές, καθώς και ξένοι επισκέπτες που έρχονται για τους ίδιους λόγους. Φυσιολάτρες έχουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Φέτος το Καλοκαίρι, διαπιστώνουμε τεράστιο ενδιαφέρον από κατοίκους των οικισμών της γύρω περιοχής, αλλά και από οικισμούς του υπόλοιπου Νομού, το οποίο έχει άμεση σχέση με το γεγονός, ότι οι περισσότεροι δεν θα πάνε διακοπές, προτιμώντας μια εναλλακτική μορφή διασκέδασης, για να γεμίσουν ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο τους…» αναφέρει, σχετικά, ο Δήμαρχος Τοπείρου, Θωμάς Μίχογλου.


Να σημειωθεί, ότι παρεμβάσεις πραγματοποιούνται συνέχεια με μέριμνα του Δήμου Τοπείρου, προκειμένου ο χώρος να είναι φροντισμένος, ανάλογα πάντοτε με τις υπάρχουσες οικονομικές δυνατότητες, όπως σημειώνει ο κ. Θ. Μίχογλου, για να πραγματοποιούν με άνεση και ασφάλεια τις διαδρομές τους οι περιηγητές. Δυστυχώς, το αίτημα του Δήμου η διαχείριση της περιοχής να περάσει στα χέρια του, δεν εισακούστηκε ποτέ, παραμένοντας στην Περιφέρεια μέσω του Δασαρχείου Σταυρούπολης.


Ενώ, συνεχείς είναι και οι προσπάθειες του Δήμου για την τουριστική αναβάθμιση, όσον αφορά ένα άλλο «στολίδι» της φύσης, το δάσος του Κοτζά Ορμάν, μέσα από τη δημοπράτηση ξύλινων εγκαταστάσεων, στο πλαίσιο προσέλκυσης τουριστικού ενδιαφέροντος. Ο Δήμος βρίσκεται σε φάση υποβολής νέας δημοπρασίας, καθώς η πρώτη που είχε γίνει στο τέλος της προηγούμενης διοίκησης δεν εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη, όπως σημειώνει ο Δήμαρχος. Ο τελευταίος, δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια για την τουριστική αξιοποίηση του «Μεγάλου» Δάσους με την τεράστια ιστορική καθώς και ο

Δεν υπάρχουν σχόλια