GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[KKE: Τροπολογία για τους εκπαιδευτικούς που αποκλείστηκαν από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ λόγω τεχνικών προβλημάτων]

Τροπολογία για την επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει με τους εκπαιδευτικούς που αποκλείστηκαν από το διαγωνισμό του  ΑΣΕΠ  λόγ...


Τροπολογία για την επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει με τους εκπαιδευτικούς που αποκλείστηκαν από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ λόγω τεχνικών προβλημάτων, τα οποία προέκυψαν κατά την διαδικασία έκδοσης και πληρωμής των παραβόλων που έπρεπε να συνυποβληθούν με την αίτηση κάθε υποψηφίου, κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση και υπογράφεται από τους βουλευτές του Κόμματος, Γιάννη Δελή, Λιάνα Κανέλλη και Θανάση Παφίλη.

Παραθέτουμε το κείμενο της τροπολογίας:

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
Στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Εκσυγχρονισμός της ιδιωτικής εκπαίδευσης και άλλες επείγουσες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων»

Θέμα: Προσλήψεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δυνάμει της υπ’ αρ. 1ΓΕ/2019 προκήρυξης του ΑΣΕΠ

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Με τις διατάξεις του ν. 4589/2019 καθιερώθηκε για πρώτη φορά η διαδικασία προκηρύξεως μέσω ΑΣΕΠ, των θέσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ καθώς και η κάλυψη λειτουργικών αναγκών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Με τις ως άνω διατάξεις προβλέφθηκε ότι το σύνολο των ως άνω θέσεων θα καλύπτονται με βάση τους πίνακες κατάταξης, τόσο μέσω μονίμων διορισμών όσο και μέσω της πρόσληψης αναπληρωτών. Δυνάμει των διατάξεων αυτών εκδόθηκε η υπ’ αρ. 1ΓΕ/2019 προκήρυξη του ΑΣΕΠ. Στο πλαίσιο της επεξεργασίας των αιτήσεων, που υποβλήθηκαν προέκυψε σημαντικός αριθμός υποψηφίων που αποκλείστηκαν από τη διαδικασία λόγω τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν κατά τη διαδικασία έκδοσης και πληρωμής των παραβόλων αξίας 3 ευρώ, που έπρεπε να συνυποβληθούν με την αίτηση κάθε υποψηφίου. Στο πλαίσιο αυτό, η παρούσα διάταξη καθίσταται δικαιολογημένη και αναγκαία, αφού με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζονται ασάφειες και αστοχίες, που παρατηρήθηκαν και οι οποίες οδήγησαν μεγάλο αριθμό υποψηφίων σε αποκλεισμούς, οι οποίοι σύμφωνα με όσα προεκτέθηκαν, οδηγούν σε αποκλεισμό των υποψηφίων για διάστημα συνολικά τριών (3) ετών (διάρκεια ισχύος των πινάκων), κατά τη διάρκεια των οποίων δεν δύνανται να προσληφθούν ούτε ως αναπληρωτές.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Εκσυγχρονισμός της ιδιωτικής εκπαίδευσης και άλλες επείγουσες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων»

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΑΤΑΞΗ
«Αιτήσεις, που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της προκήρυξης 1ΓΕ/2019 του ΑΣΕΠ χωρίς να συνοδεύονται από νομίμως εκδοθέν παράβολο δημοσίου ταμείου, θεωρούνται έγκυρες και λαμβάνονται υποχρεωτικά υπόψη από το ΑΣΕΠ για την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων των ως άνω προκηρύξεων, εφόσον οι υποψήφιοι εντός μηνός από τη δημοσίευση του παρόντος εκδώσουν και προσκομίσουν με αίτησή τους ισόποσο παράβολο, ασχέτως ημερομηνίας εκδόσεως και εξόφλησης αυτού».


Δεν υπάρχουν σχόλια