GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[Νέο νοσοκομείο covid19 στη Θεσσαλονίκη]

Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr το υπουργείο υγείας θα αποσυμφορήσει το βασικό Κέντρο Αναφοράς covid19 στη βόρεια Ελλάδα, δηλαδή...


Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr το υπουργείο υγείας θα αποσυμφορήσει το βασικό Κέντρο Αναφοράς covid19 στη βόρεια Ελλάδα, δηλαδή το ΑΧΕΠΑ με τη δημιουργία μεγάλης μονάδας στο Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ όπου δεν θα διαπιστώνει αλλά θα κρατά και θα νοσηλεύει τα σοβαρά περιστατικά.

Μέχρι σήμερα, τα περισσότερα κρούσματα από εφημερίες και περιφέρεια μεταφέρονταν για νοσηλεία στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με αποτέλεσμα όπως μας είπε γιατρός «να έχουμε γονατίσει…» Σύμφωνα πάντα τις ίδιες πληροφορίες, θα αναπτυχθεί η μονάδα νοσηλείας covid19 στο Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ «για να είμαστε καλύτερα οργανωμένοι στην εξέλιξη και έξαρση του ιού».

Να σημειωθεί ότι στη χθεσινή εφημερία του ΑΧΕΠΑ υπήρξε τεράστια προσέλευση ύποπτων κρουσμάτων, είτε από κρυολογήματα λόγω κλιματιστικών, είτε λόγω πανικού ή ανησυχίας που επικρατεί μετά την αναμενόμενη -κατά πολλούς- αύξηση κρουσμάτων με αποτέλεσμα την περαιτέρω επιβάρυνση του Κέντρου Αναφοράς.

Την ίδια ώρα στο υπουργείο Υγείας συζητούν πληροφορίες που θέλουν τη Σερβία -μέσω του υπουργείου εξωτερικών- να ζητά βοήθεια από την Ελλάδα στο θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας. Το σύστημα υγείας της φιλικής χώρας είναι στα όριά του με αποτέλεσμα διπλωματικές πηγές να συζητούν την πιθανότητα συνδρομής από άλλες χώρες, «όπως η πετυχημένη Ελλάδα που προέβλεψε και διαχειρίστηκε ορθά την υγειονομική κρίση».



Δεν υπάρχουν σχόλια