GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[Τι πρέπει να προσέξετε στις πρώτες διακοπές με το μωρό σας]

Δεν είναι λίγοι οι νέοι γονείς, που διστάζουν να προγραμματίσουν τις διακοπές τους το καλοκαίρι επειδή το μωρό τους είναι μόλις μερικώ...


Δεν είναι λίγοι οι νέοι γονείς, που διστάζουν να προγραμματίσουν τις διακοπές τους το καλοκαίρι επειδή το μωρό τους είναι μόλις μερικών μηνών.
Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχούν, καθώς όλα μπορούν να εξελιχθούν ομαλά εάν οργανώσουν σωστά ορισμένα πράγματα. Ο παιδίατρος, Σπύρος Μαζάνης, έδωσε μερικές χρήσιμες συμβουλές αναφορικά με το τι πρέπει να έχετε μαζί σας εάν είναι οι πρώτες διακοπές με το μωρό σας…

Προστατευτική μάσκα: Τα παιδιά κάτω των τριών ετών απαγορεύεται να φορούν μάσκα. Μεγαλύτερα παιδιά, άνω των έξι ετών, μπορούν να τη φορέσουν όταν είναι σε κλειστό χώρο. Το βασικό μέτρο πρόληψης από τον κορωνοϊό είναι, φυσικά, η τήρηση των αποστάσεων .

Αντηλιακό: Ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας άνω του 20 είναι αρκετό για να προστατευθεί το παιδί από τον ήλιο. Σημασία, άλλωστε, δεν έχει τόσο ο δείκτης προστασίας όσο η συχνή και σωστή χρήση του.

Παραλία: Τα παιδιά πρέπει να πηγαίνουν πριν από τις 12.30 στη θάλασσα και μετά τις 17.30. Τα μωρά κάτω των έξι μηνών απαγορεύεται να εκτίθενται στον ήλιο, για αυτό και δεν χρησιμοποιούμε αντηλιακό σε αυτήν την ηλικία.

Καπέλο και ειδικά ρούχα: Το καπέλο είναι απαραίτητο το καλοκαίρι και ειδικά αυτό που καλύπτει και τον αυχένα. Τα ολόσωμα μαγιό ή τα ρούχα που καλύπτουν το σώμα των παιδιών είναι χρήσιμα εφόσον εκτίθεται στον ήλιο, ειδικά το μεσημέρι. Ωστόσο, τα παιδιά θα πρέπει να μένουν στον ήλιο χωρίς αντηλιακό για περίπου 15’, προκειμένου να πάρουν την αναγκαία για τον οργανισμό βιταμίνη D.

Φαρμακείο: Καλό είναι να έχετε μαζί σας για κάθε ενδεχόμενο στικ αμμωνίας για τα τσιμπήματα, κολλύριο ματιών για τις τσίμπλες ή την επιπεφυκίτιδα, αντιβιοτική ή κορτιζονούχα αλοιφή για κοκκινίλες και τσιμπήματα, ενυδατική αλοιφή, αντιπυρετικά και γάζες.


Δεν υπάρχουν σχόλια